Kniphofia 'Pineapple Popsicle' - Vuurpijl

Niet op voorraad

Vuurpijl of Fakkellelie

Rating on Trustpilot

Omschrijving van Kniphofia 'Pineapple Popsicle' - Vuurpijl

Kniphofia 'Pineapple Popsicle', ookwel Vuurpijl of Fakkellelie genoemd, is een opvallende vaste plant met gele bloemtrossen. Kniphofia 'Popsicle' is een cultivar met een compacte groeiwijze, een lange bloeiperiode en een goede herbloei. De bloemen bloeien op kale lange bloemstengels met aarvormige bloemtrossen. Het blad heeft iets grasachtigs. Al met al een aanwinst voor elke tuin. De naam Kniphofia 'Pineapple Popsicle' verwijst naar de unieke kleurencombinatie van de bloemen, die doen denken aan een ananasijsje. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en bloeit in de periode van juli tot en met oktober.

 

De standplaats voor Kniphofia 'Pineapple Popsicle' moet volle zon zijn, omdat de plant een grote hoeveelheid licht nodig heeft om optimaal te groeien. De grond moet goed drainerend zijn, omdat de plant niet goed tegen te natte grond kan. Kniphofia 'Pineapple Popsicle' is goed winterhard. Dit betekent dat de plant goed zal overleven in gebieden met milde winters, maar bescherming tegen vorst kan nodig zijn in gebieden met strengere winters. Snoeiadvies voor Vuurpijlen is om de oude bloemen te verwijderen na de bloei, om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. De plant kan ook worden teruggesneden in het vroege voorjaar, om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Overmatige snoei moet echter worden vermeden, omdat de plant tijd nodig heeft om zichzelf te herstellen.

 

Wilt u Kniphofia 'Pineapple Popsicle' ofwel Vuurpijl of Fakkellelie kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kniphofia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Kniphofia 'Pineapple Popsicle' - Vuurpijl

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 60cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig
Bladkleur Blauw, Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.7 / 5 1 review(s)
 • 20-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten zien er goed uit, maar moeten zich nog bewijzen.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99