Lonicera nitida 'Red Tips' - Struikkamperfoelie

Op voorraad

Struikkamperfoelie

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Lonicera nitida 'Red Tips' - Struikkamperfoelie

Lonicera nitida 'Red Tips' ofwel Struikkamperfoelie is een bladhoudende heester met glanzende, donkergroene bladeren en rode bladranden. Hij heeft een volwassen hoogte van 150 cm en is geschikt voor het aanplanten in border, haag of als solitair. In de lente produceert de Lonicera nitida 'Red Tips' kleine, geurende witte bloemen, die in de zomer plaatsmaken voor zwarte besjes. Deze heester is winterhard en gedijt het best op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats met een goed doorlaatbare, vochtige grond.

Om de heester een mooie, volle en compacte vorm te geven, is het aan te raden om de Lonicera nitida 'Red Tips' ofwel Struikkamperfoelie jaarlijks te snoeien. Dit kan het beste in het vroege voorjaar gebeuren, na de vorstperiode, voordat de nieuwe scheuten uitkomen. Knip overtollige takken weg tot op een paar knoppen boven een oog. Zo wordt de heester gestimuleerd om nieuwe scheuten te vormen. Bij een jonge heester is het ook aan te raden om de bovenste takken van de stam te verwijderen, zodat de heester een goede basisvorm krijgt. Bij oudere heesters kan het soms nodig zijn om takken tot aan de grond af te knippen om de heester opnieuw te verjongen.

 

Wilt u Lonicera nitida 'Red Tips' ofwel Struikkamperfoelie kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Struikkamperfoelie bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Lonicera nitida 'Red Tips' - Struikkamperfoelie

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Paars
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99