Panicum virgatum - Vingergras

Op voorraad

Vingergras

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Panicum virgatum - Vingergras

Panicum virgatum is een opgaand groeiend siergras dat beter bekend is onder de naam Vingergras. Het is een aanwinst voor iedere tuin. Vingergras kan goed toegepast worden in een border, zowel als solitair als in groep en is goed te combineren met bijvoorbeeld Asters, Solidago en/of Herfstchrysanten. De bloeiperiode valt in de nazomer, er verschijnen dan koper tot geelbruine aren. Zoals voor zoveel siergrassen geldt, is ook de Panicum vigratum een plaatje wanneer de wind erover waait. Uiteindelijk groeit deze cultivar uit tot een hoogte van 125cm. Plant de Panicum vigratum op een zonnige, warme plaats op een matig droge tot licht vochtige bodem. De Panicum vigratum loopt vrij laat in de lente uit met frisgroen blad dat in het najaar verkleurt naar okergeel en daarna rood. U kunt de plant net voor het uitlopen terugsnoeien. 

Wilt u Panicum virgatum - Vingergras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vingergras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Panicum virgatum - Vingergras

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Geel, Bruin
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 5
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99