Persicaria

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kleed de tuin mooie aan met een fleurige Persicaria

Persicaria is een plantengeslacht waaronder zich de Duizendknoopfamilie bevindt. In het verleden behoorde de Duizendknoop, maar ook Adderwortel en Perzikkruid tot het geslacht Polygonum. Tegenwoordig hebben deze soorten een eigen geslacht met de naam Persicaria. Omdat Persicaria een geslacht is, vallen hier ook verschillende soorten planten onder. De Duizendknoop is hiervan de meest bekende. Het verschil met het oude geslacht Polygonum, is dat de planten van het geslacht Persicaria veel minder woekeraars zijn en zich dus beter in uw tuin gedragen. Er zijn wel Duizendknoop soorten die wat meer woekeren, maar over het algemeen heeft u hier een mooie plant aan met weinig onderhoud.

Welk soort Persicaria kopen?

Als u een keuze wilt maken voor een plant uit het geslacht Persicaria, dan zult u al snel bij de Duizendknoop uitkomen. Bij een Percicaria kopen zult u de Amplexicaulis soorten al snel tegenkomen. Dit is een Duizendknoop waar veel cultivars van zijn. Deze soort heeft ook vele kleurschakelingen van donkerrood tot lichtpaars. De bloemkleuren blijven in de paarsrode hoek, maar de eigenschappen van de verschillende Amplexicaulis soorten kunnen verschillen. Overeenkomstig is dat al deze soorten tussen de 80 tot 120 centimeter hoog worden en met bloemen in trossen aan het uiteinde van de stengel. Ze zijn veelal winterhard en u kunt ze het gehele jaar planten, behalve bij vorst.

Een Persicaria bestellen bij Het Groene Paradijs

Lijkt een Duizendknoop ook mooi in uw tuin? Dan moet u kijken naar het geslacht Persicaria. Een Persiaria bestellen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk bij Het Groene Paradijs. Veel producten worden tegenwoordig online verkocht, dus waarom ook niet met planten? Wij zijn helemaal gespecialiseerd in de online verkoop van planten. Bovendien vindt u in onze webshop veel informatie en specificaties over onze planten. U zult dus altijd een goede keuze kunnen maken en snel van uw nieuwe planten kunnen genieten.