Lupine (Lupinus polyphyllus)

6 producten

Lupinus 'Gallery Pink' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Pink' - Lupine Lupine
Lupinus 'Gallery Blue' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Blue' - Lupine Lupine
Lupinus 'The Governor' - Lupine
actie
Lupinus 'The Governor' - Lupine Lupine
Lupinus 'Gallery White' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery White' - Lupine Lupine
Lupinus 'Gallery Yellow' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Yellow' - Lupine Lupine
Lupinus 'Gallery Red' - Lupine
actie
Lupinus 'Gallery Red' - Lupine Lupine

Met de lupine een opvallende plant in de tuin

De lupine is een van oorsprong Noord-Amerikaanse plant, die in de 19e eeuw naar Europa werd gebracht. Inmiddels bestaan er van de lupine diverse cultivars en is de plant in verschillende verschijningsvormen te krijgen. Overeenkomstig bij alle soorten, is de bloeiwijze van de bloemen. De bloemen groeien aan een langwerpige steel en dit geeft het karakter van de plant weer. Er zijn soorten lupines die voor consumptie geschikt zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld lupinemeel gemaakt voor het maken van pasta´s gebak, koekjes en pannenkoeken. Lupinemeel wordt vaak gezien als een goed alternatief voor sojameel.

Een lupine kopen in de door u gewenste kleur

Bij de meeste lupines zijn de bloemen in de kleuren wit, paars en roze te verkijgen. Maar er zijn ook uitzonderingen, waarbij een lupine in het geel te verkrijgen is. De Lupinus 'Gallery Yellow' is hier een voorbeeld van. Let u er wel op dat een lupine niet van kalkrijke grond houdt. Het beste kunt u een lupine kopen om in zure grond te plaatsen. Hier komt de plant het beste tot zijn recht. In de winter sterven de bladeren af en die kunt er in het voorjaar vanaf te knippen. Wel is de lupine winterhard, dus vanaf het voorjaar zullen er weer groene bladeren groeien. Afhankelijk van het soort, ligt de bloeiperiode tussen mei en augustus. Af en toe de lupine snoeien kan geen kwaad, want ze kunnen soms tot wel meer dan een meter worden.

Uw lupine online bestellen bij Het Groene Paradijs

Als expert in tuinplanten en struiken, verkoopt Het Groene Paradijs haar producten enkel online. Hiermee wordt op de kosten bespaard en hierdoor kunnen planten goedkoper worden aangeboden. Ook uw lupine online bestellen gaat bij ons erg gemakkelijk in onze webshop. Uw lupine wordt netjes ingepakt, zodat de plant onbeschadigd bij u aankomt. Natuurlijk zij wij er ook voor u, als u de nodige adviezen nodig heeft over het soort lupine of voor onderhoudsadviezen.