Arabis

3 producten

Arabis caucasica 'Snowcap' - Rijstebrij
actie
Arabis caucasica 'Snowcap' - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij
Arabis caucasica 'Rosea' - Rijstebrij
actie
Arabis caucasica 'Rosea' - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij
Arabis blepharophylla - Rijstebrij
actie
Arabis blepharophylla - Rijstebrij Randjesbloem of Rijstebrij

De Arabis brengt u rotstuin tot leven

Heeft u een rotstuin of een heuvelachtige tuin, dan kan het lastig zijn om hier de juiste beplanting voor de vinden. Met de Arabis maakt u een goede keuze. De Arabis is een algemene naam voor vele soorten. Daarom staat de plant ook bekend onder de namen rijstebrij, randjesbloem of scheefkelk. Scheefkelk geeft misschien wel het beste de eigenschappen van deze plant aan. Het is een laag bij de grond groeiende plant, waarbij de kelk van de kleine bloemetjes scheef staan. Omdat de Arabis laag bij de grond blijft, is het een uitstekende bodembedekker die veel in rotstuinen wordt gezien.

Een Arabis kopen zorgt voor een weelderige tuin

Gaat u een Arabis kopen? Dan moet u rekening houden met een woekerende plant. Dit houdt in dat u de plant goed moet bijhouden, maar dat de groei gemakkelijk en snel gaat. U heeft hiermee altijd de garantie op een weelderige tuin. Het liefste plant u de arabis in een kalkrijke bodem. Bijna alle soorten zijn winterhard, maar dit geldt niet voor de arabis blepharophylla. Wel heeft deze soort prachtige roze bloemen. Hard- en zachtroze bloemen zult u het vaakst tegenkomen bij de Arabis, maar ook kleuren als geel of wit. De algemene bloeiperiode van de arabis is van maart tot juli, maar er zijn ook soorten die langer bloeien.

Een arabis bestellen bij Het Groene Paradijs

Heeft u behoefte aan een mooie bodembedekker voor uw rotstuin of voor uw bloemenborder? Dan is de Arabis een prima keuze. Een Arabis bestellen kan bij Het Groene Paradijs. Wij zijn dé experts als het gaat om het online bestellen van planten en bloemen. In onze webshop kunt u kiezen uit verschillende soorten van de Arabis, van de meest voorkomende soort, de Arabis caucasica tot de mooie arabis blepharophylla. Over de verzendwijze hoeft u zich geen zorgen te maken, met onze ervaring, zorgen wij ervoor dat uw Arabis uitstekend wordt verpakt en in goede staat bij u aankomt.