Welke lavendel kopen

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Welke lavendel kopen voor uw tuin?

Lavendel is een struik die in Nederland en België erg geliefd is. Niet alleen door de leuke vaak paarse bloemen van de struik, vooral ook door de heerlijke aromatische geur. Mede door de geur, worden er vele producten met een lavendelgeur geproduceerd, zoals lavendelzeep, shampoo, parfum en wie kent niet de klassieke zakjes met gedroogde lavendel die in kledingkasten worden gelegd? Omdat de lavendel een dwergstruik is, worden ze vaak niet hoger dan 50 centimeter en doen ze heel goed dienst als een bodembedekker of voor het opvullen van borders. Wilt u ook genieten van de heerlijke geur van lavendel in uw tuin, dan is de vraag: ´welke lavendel kopen?´.

Een lavendel die in uw tuin past

Er zijn vele soorten lavendelstruiken te koop. Heel veel verschillen zitten er niet tussen de verschillende soorten. Het gaat meestal om de hoogte van de lavendel of de kleur. Sommige lavendelsoorten blijven laag en zijn hierdoor prima te gebruiken in een rotstuin of als bodembedekker. Andere hogere soorten lavendel zijn een prima aanvulling voor de tuin als een vaste struik. Overeenkomstig bij vrijwel alle soorten, is de geur die de struik verspreidt. Verder is het nodig om de lavendel één- tot tweemaal per jaar te snoeien. Er zijn namelijk struiken die dikke houten takken kunnen krijgen, waardoor er geen bloemen meer aan zullen bloeien.

Welke lavendel bestellen bij Het Groene Paradijs?

Wilt u ook lavendel in uw tuin? Dan vraagt u zich vast af: ´welke lavendel bestellen?´. Dit is geheel afhankelijk van uw eigen smaak en wensen. Wilt u een grote keuze hebben uit verschillende lavendel soorten, dan doet u er goed aan om een kijkje te nemen in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben vele soorten lavendel, niet alleen met paarse bloemen, maar ook met witte of roze bloemen. In onze webshop kunt u een keuze maken en met één muisklik kunt u uw favoriete lavendel bestellen.