Lavandula angustifolia 'Essence Purple' - Lavendel

Op voorraad

Lavendel

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Lavandula angustifolia 'Essence Purple' - Lavendel

Iedereen kent Lavandula angustifolia, maar wellicht beter onder de naam Echte lavendel. De Lavendel is vooral bekend vanwege de enorme violet gekleurde akkers vol Lavendel in Zuid-Frankrijk. De Lavandula angustifolia 'Essence Purple' valt extra op door de diepe paarsblauwe kleur van de bloemen, en de veelheid ervan. Dit struikje groeit vrij compact en bereikt daarom maar een hoogte van 30 tot 45 cm, vrij laag dus. Door de vele vertakkingen in de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' groeien er meer van die heldere paarsblauwe bloemen die in rechtopstaande aren naar de zon wijzen. De bloeitijd is van juni tot september. De sterke kruidige geur van de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' is ook een echte trekpleister voor vlinders en bijen.

Deze Lavendel is niet alleen mooi te gebruik in pot op uw terras of balkon, maar ook in een border in uw tuin. Als u er meer plant op een rijtje, kunt u ook een prachtig laag haagje creëren. Deze mediterrane plant komt oorspronkelijk uit het Middelandse Zeegebied en doet het daardoor prima op droge, rotsige grond. Daarom gaat de voorkeur uit naar een zonnige standplaats in voedzame en waterdoorlatende grond. Als het lang droog weer blijft waardoor de grond erg droog is, heeft deze lavendel wel een beetje water nodig. Staat de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' in pot? Dan moet u deze plant wel met enige regelmaat water geven. Daarnaast is de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' goed winterhard én groenblijvend. In het voorjaar, na de vorstperiode kan de Lavandula angustifolia 'Essence Purple' een flink stuk terug gesnoeid worden om de plant mooi compact te houden. Knip na de bloei de uitgebloeide bloemen en stelen af.

Wilt u Lavandula angustifolia 'Essence Purple' - Lavendel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Lavendel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Lavandula angustifolia 'Essence Purple' - Lavendel

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Blauw, Paars
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen, Grijs
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.5 / 5 1 review(s)
 • 17-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ben benieuwd ik vond hem zeer kort afgeknipt, maar kan aan mij liggen. Zier er verder wel hoed uit.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  8.99