Groenblijvende struiken

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Groenblijvende struiken, wat wil je nog meer?

Via onze webshop zijn diverse planten, bomen en struiken te vinden, we merken alleen dat men steeds meer op zoek is naar groenblijvende struiken. Gek is dat natuurlijk niet want wie wil nou niet groene kleuren in de winter. Naast de kleuren is het ook fijn als de struiken in de koude maanden zorgen voor bescherming en structuur van de tuin. Op onze website kunt u diverse mogelijkheden bekijken zodat u het beste idee krijgt wat u mooi vindt. Alle struiken zijn voorzien van belangrijke informatie en duidelijke foto’s zodat u een goede afweging kunt maken.

Klassieke groenblijvende struiken

Een van de meest aangeplante struiken is de Viburnum tinus. Grote kans dat u deze eerder in een tuin heeft gezien. Het is een struik die in de winter of in de herfst witte bloemschermen heeft. De struik is goed te snoeien. Het is een waardevolle plant omdat de struik bloeit op het moment dat er weinig bloemen zichtbaar zijn. De bloemen zijn alleen niet zo spectaculair. Een voorbeeld van een andere veel gebruikte, groenblijvende struik is de Photinia. In het voorjaar verschijnen felrode jonge bladeren en in de winter blijven deze groen. Later in het jaar veranderen de bladeren naar roodbruin en groen.

Een aantal interessante soorten

De Nandina, de Escalonia, de Kalmia en de Osmanthus burkwooddi zijn voorbeelden van struiken die niet vaak geplant worden. De Osmanthus burkwooddi lijkt op een Liguster Plant alleen zijn de bladeren donkerder van kleur. De struik staat vaak in volle bloei en kleurt vrolijk. De langst bloeiende struik is de Hebe andersonnii. Deze heeft een opvallende bloei en kenmerkt zich door de kleuren. Echter is deze struik wel vorstgevoelig. Deze en vele andere groenblijvende struiken kunt u kopen door online in onze webshop groenblijvende struiken te bestellen.