Abelia grandiflora 'Francis Mason' - Abelia

Niet op voorraad

Abelia

Omschrijving van Abelia grandiflora 'Francis Mason' - Abelia

Abelia grandiflora 'Francis Mason' is een halfwintergroene sierheester met een gemiddelde hoogte van 150 centimeter. Nederlandse naam voor deze heester is Abelia. De bloeiperiode is van juli tot en met september, er bloeien dan licht geurige, kleine zachtroze trompetvormige bloemen. Het blad van de Abelia grandiflora 'Francis Mason' is bont lichtgroen en geel met een mooie oranje, rode en gele bladverkleuring in de herfst.

 

De standplaats voor de Abelia moet zonnig of halfschaduw zijn en de grond dient vochtig, goed waterdoorlatend en rijk aan humus zijn. De winterhardheid is matig en kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. Zorg dus voor een goed beschutte standplaats of bescherming bij strenge winters. Houdt niet van een te natte bodem in de winter, dit is funest voor de wortels. Het is aan te raden om de struik in het voorjaar na de vorstperiode te snoeien, om een compacte groei te bevorderen en om verouderde takken te verwijderen.

 

Wilt u Abelia grandiflora 'Francis Mason' - Abelia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Abelia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Abelia grandiflora 'Francis Mason' - Abelia

Hoogte bij levering 20-30cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Geel, Bont
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99