Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' - Abelia

Op voorraad

Abelia

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' - Abelia

Abelia grandiflora 'Kaleidoscope', Nederlandse naam Abelia, is een sierheester met een opvallende, kleurrijke bladkleur. In de winter verkleurt het blad prachtig roodbrons met een donkergroene kern. In milde winters is Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' wintergroen, in strenge winters laat de Abelia blad vallen. De hoogte van deze heester kan variëren tussen de 100 en 150 centimeter. De bloeiperiode is van juli tot en met september en de bloeikleur is wit met af en toe een zachtroze gloed. 

 

De standplaats voor de Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' moet in de volle zon of halfschaduw zijn. Deze heester is winterhard tot -10 graden Celcius en kan goed tegen droogte en hitte. Het is een ideale plant voor een border of voor een lage haag. U kunt de Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' het beste snoeien in de vroege lente (maar na de vorstperiode), voordat de nieuwe groei begint. Dit helpt om de vorm van de heester te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder ook oude en zieke takken om de gezondheid van de Abelia te verbeteren.

 

Wilt u Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' - Abelia kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Abelia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Abelia grandiflora 'Kaleidoscope' - Abelia

Hoogte bij levering 20-30cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99