Hedera helix Glacier - Klimop

Niet op voorraad

Bontbladige Klimop Glacier

Omschrijving van Hedera helix Glacier - Klimop

Hedera helix Glacier ofwel Bontbladige Klimop is een groenblijvende, snelgroeiende klimplant met gekleurd blad. Hedera helix Glacier is familie van de grote Klimop familie, maar is minder vaak gezien in tuinen dan de andere groenbladerige varianten. Toch kunnen wij iedereen aanraden om deze sterke klimplant in uw tuin te verwelkomen. Hedera helix Glacier doet het goed op iedere bodemsoort en groeit erg snel. Verder is deze Bontbladige Klimop goed winterhard en natuurlijk in de winter bladhoudend.

 

Met de Hedera helix Glacier altijd prachtig groen in de tuin

De Hedera is de officiële benaming voor klimop, de meeste bekende klimplant in de Nederlandse en Belgische tuinen. Een groot voordeel van de Hedera, is dat het een snelgroeiende klimplant is en dat u hiermee altijd groen in de tuin heeft. De Hedera is namelijk wintergroen, zodat uw tuin tijdens de winter altijd groen blijft. Er zijn van de Hedera veel verschillende varianten. Een van deze varianten is de Hedera helix Glacier. Deze soort wordt ook wel eens de bontbladige klimop genoemd en dat heeft alles te maken met het bontgekleurde blad van deze klimop.

 

Met welke kenmerken rekening houden bij een Hedera helix Glacier kopen?

Het meest opvallende kenmerk van een Hedera helix Glacier, is de kleur van het blad. Het blad is lichtgroen tot donkergroen van kleur, met een witte bladrand. Deze kleur blad ziet u niet erg vaak bij de klimop en daarom heeft u met deze soort altijd een unieke klimplant in de tuin. Een Hedera helix Glacier kopen doet u natuurlijk ook, omdat de plant goed winterhard is. Het blad blijft behouden tijdens de winter en zelfs strenge vorstperiodes overleeft de plant. Hoewel het bonte blad overheerst, bloeien er tijdens de maanden september en oktober zwarte bessen aan de plant. De bessen zijn tijdens de winter voer voor tuinvogels. Verder heeft u er nagenoeg geen onderhoud aan, enkel wat snoeiwerk om de plant in toom te houden.

 

Een Hedera helix Glacier bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u een unieke klimop in uw tuin? Door een Hedera helix Glacier te bestellen, heeft u een prachtige klimop met een unieke bladkleur in uw tuin. Het bestellen van deze mooie klimop doet u in de webshop van Het Groene Paradijs. Welke soort Hedera u ook zoekt, wij hebben deze ongetwijfeld in ons assortiment. Wij sturen de Hedera helix Glacier naar u op in een stevige verpakking. Met onze afgegeven groeigarantie, heeft u de zekerheid van een goede en snelgroeiende Hedera.

 

Wilt u Hedera helix Glacier ofwel Bontbladige Klimop kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Klimop bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Klimplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hedera helix Glacier - Klimop

Hoogte bij levering 10-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode September, Oktober
Bloeikleur Geel, Wit
Standplaats Zonnig, Licht, Halfschaduw
Bladkleur Groen, Wit
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99