Ajuga reptans - Zenegroen

Op voorraad

Kruipend Zenegroen

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ajuga reptans - Zenegroen

Ajuga reptans ofwel Kruipend Zenegroen bloeit met blauwe bloemen in de periode mei tot en met juni. De hoogte van Ajuga reptans bedraagt 5 tot 10 cm, en daarom is hij zeer geschikt als snelgroeiende bodembedekker. Het blad van Ajuga reptans blijft vaak groen in de winter en de standplaats van Ajuga reptans dient zonnig te zijn maar lichte schaduw wordt ook verdragen. Van Kruipend Zenegroen zijn in de loop der jaren verschillen varianten gekweekt. Hierbij kunt u denk aan de Ajuga Atropurpurea, welke een roodkleurig blad heeft, erg mooi. Ook is er een Bonte Ajuga beschikbaar, de Ajuga Burgundy Glow. Deze is wel wat minder winterhard, maar als u deze afdekt zal deze ook de winter overleven.

Als u deze bodembedekker gaat plaatsen in uw tuin, maak dan eerst de bodem goed los. Hierdoor komt er voldoende zuurstof in de bodem, wat zorgt voor een goede start van de groei. Ajuga reptans groeien makkelijk door elkaar heen, zodat er mooi tapijt ontstaat. De plantafstand mag ongeveer een halve voetlengte zijn, dan hebt u het snelste een mooi resultaat. Kruipend Zenegroen is ideaal om onkruid in uw tuin tegen te gaan. Wie heeft nog zin en tijd om uren in de weer te zijn om onkruid te verwijderen? Dit is dankzij onder andere deze bodembedekker ook niet meer nodig.

Onze webshop heeft een ruim assortiment van bodembedekkers zoals deze Ajuga reptans. Gebruik de Filteropties bij de planten om het zoeken makkelijker te maken. Iedere plant heeft zo zijn eigen kenmerken, zodat u makkelijk de soort vind die u zoekt. Bestelgemak, snelle levering en groeigarantie zijn een aantal van de voordelen van Het Groene Paradijs. Natuurlijk is service ook belangrijk voor ons, u kunt ons altijd bellen of mailen als u vragen heeft. Onze ervaren klantenservice zal u met plezier te woord staan.

Wilt u Ajuga reptans - Kruipend Zenegroen kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kruipend Zenegroen bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ajuga reptans - Zenegroen

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 20cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Blauw
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 9
Aantal per strekkende meter 3
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.1 / 5 4 review(s)
 • 20-10-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Stevige plantjes
 • 14-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Aan elkaar vastgegroeid
 • 30-01-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goede klantenserice en advies, ook de 120 planten waren gewoon goed. Complimenten
 • 15-11-2018
  5 out of five star rating on Trustpilot
  We hebben 50 van deze plantjes snel geleverd gekregen zonder problemen. De plantjes staan er nu een tijdje in, en doen het super.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99