Schaduwkruid (Pachysandra terminalis)

4 producten

Pachysandra terminalis 'Green Carpet' - Schaduwkruid
actie
Pachysandra terminalis 'Green Carpet' - Schaduwkruid Schaduwkruid of Dikkemanskruid
Pachysandra terminalis 'Green Sheen' - Schaduwkruid
actie
Pachysandra terminalis 'Green Sheen' - Schaduwkruid Schaduwkruid of Dikkemanskruid
Pachysandra terminalis 'Variegata' - Schaduwkruid
actie
Pachysandra terminalis 'Variegata' - Schaduwkruid Schaduwkruid of Dikkemanskruid
Niet op voorraad 4.99
Pachysandra terminalis - Schaduwkruid
actie
Pachysandra terminalis - Schaduwkruid Schaduwkruid of Dikkemanskruid

Schaduwkruid voor uw tuin

Bent u op zoek naar een mooie bodembedekker, die er ook het hele jaar door prachtig uit blijft zien? Dan bent u bij Het Groene Paradijs aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid assortiment van de mooiste bodembedekkers, zoals het schaduwkruid. Schaduwkruid behoort tot de populairste bodembedekkers vanwege zijn vermogen om een prachtig groen tapijt in uw tuin te creëren, dat het hele jaar door aantrekkelijk blijft.

Schaduwkruid, ook bekend als Pachysandra terminalis, is een favoriete groenblijvende plant voor schaduwrijke locaties. Het staat bekend onder verschillende namen zoals dikkemanskruid of Pachysandra. Deze onderhoudsvriendelijke plant gedijt goed in schaduwrijke delen van de tuin en blijft compact, waardoor het snoeien van schaduwkruid zelden nodig is. Met zijn diepgroene tint verfraait het zelfs gebieden met weinig tot geen zonlicht. Hoewel het verfraaien van dergelijke gebieden normaal gesproken een uitdaging kan zijn, is dit met schaduwkruid geen probleem. Deze populaire bodembedekker, afkomstig uit China en Japan waar het in bossen groeit, is nu een veelgebruikte keuze in tuinen en parken door heel Europa.

Schaduwkruid (pachysandra terminalis)

Schaduwkruid ofwel Pachysandra is zo populair omdat het heel eenvoudig te planten en onderhouden is. Daar komt bij dat dit schaduwkruid er fenomenaal uit ziet. Met deze plant in uw tuin lijkt het alsof u een weelderig groen tapijt hebt aangelegd, dat het hele jaar door prachtig blijft. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor alle informatie over schaduwkruid. Wij voorzien u graag van advies over het onderhoud van uw groene tapijt.Schaduwkruid bestellen bij ons is daarbij ook nog eens heel eenvoudig.

Schaduwkruid kopen bij het Groene Paradijs

Uw nieuwe schaduwkruid koopt u eenvoudig in de webshop van Het Groene Paradijs. We hebben onze site dusdanig overzichtelijk ingedeeld dat u er op kunt rekenen dat u uw favoriete schaduwkruid snel gaat vinden. Na het kopen van uw schaduwkruid, zorgen wij voor een snelle levering van uw schaduwkruid, vers van de kweker. Zo kunt u binnenkort genieten van een prachtige bodembedekker in uw tuin! Wilt u meer informatie over het snoeien van schaduwkruid of wilt u advies over welke variant het beste in uw tuin past? Neem gerust contact met ons op.

Kenmerken schaduwkruid

Latijnse naam Pachysandra terminalis
Plantenfamilie Buxaceae
Grondsoort Vochtige, goed doorlatende grond
Standplaats Schaduw tot halfschaduw
Hoogte volgroeide plant 15-30 cm
Breedte Verspreidend tot 60 cm
Bloemkleur Wit (niet bijzonder opvallend)
Bloeitijd Late lente tot vroege zomer
Bladkleur Donkergroen
Bladvorm Langwerpig, getand
Bladgrootte 5-10 cm lang
Planttijd Lente of herfst
Waterbehoefte Gemiddeld, verdraagt enige droogte
Windgevoeligheid Matig windbestendig
Winterhardheid Zeer winterhard

Veelgestelde vragen over Schaduwkruid

Schaduwkruid wordt bij voorkeur geplant in het vroege voorjaar of in het najaar, wanneer de temperaturen milder zijn en de grond vochtiger is. Dit biedt de plant de beste kans om goed te vestigen voordat extreme temperaturen optreden.
Schaduwkruid groeit over het algemeen langzaam tot matig snel. De groeisnelheid kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de bodemkwaliteit, vochtigheid, beschikbaarheid van voedingsstoffen en de mate van schaduw. In gunstige omstandigheden kan het gestaag uitbreiden en een dichte bodembedekker vormen, maar het vereist vaak wat geduld om zijn volledige groeipotentieel te bereiken.
Pachysandra gedijt over het algemeen het beste in schaduwrijke gebieden, maar sommige soorten kunnen ook in lichte schaduw tot volle zon groeien, afhankelijk van de lokale omstandigheden. Het is echter raadzaam om Pachysandra in deel- tot volle schaduw te planten voor optimale groei en gezondheid.