Duizendblad (Achillea)

19 producten

Achillea 'Summer Pastels' - Duizendblad
actie
Achillea 'Summer Pastels' - Duizendblad Duizendblad Summer Pastels
Achillea ptarmica 'The Pearl' - Wilde Bertram
actie
Achillea ptarmica 'The Pearl' - Wilde Bertram Wilde Bertram The Pearl
Foto van Achilea Paprika in bloei
actie
Achillea millefolium 'Paprika' - Duizendblad Duizendblad Paprika
Achillea millefolium 'Cerise Queen' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Cerise Queen' - Duizendblad Duizendblad
Achillea Moonshine - Duizendblad
actie
Achillea Moonshine - Duizendblad Duizendblad Moonshine
Achillea millefolium Schneetaler - Duizendblad
actie
Achillea millefolium Schneetaler - Duizendblad Duizendblad Schneetaler
Achillea filipendulina Cloth of Gold - Duizendblad
actie
Achillea filipendulina Cloth of Gold - Duizendblad Duizendblad Cloth of Gold
Achillea tomentosa 'Aurea' - Duizendblad
actie
Achillea tomentosa 'Aurea' - Duizendblad Duizendblad Aurea
Achillea millefolium 'Lilac Beauty' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Lilac Beauty' - Duizendblad Duizendblad
Achillea millefolium 'Red Velvet' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Red Velvet' - Duizendblad Duizendblad
Achillea kellereri - Duizendblad
actie
Achillea kellereri - Duizendblad Duizendblad
Achillea millefolium 'Saucy Seduction'- Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Saucy Seduction'- Duizendblad Duizendblad
Achillea millefolium 'Lachsschönheit' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Lachsschönheit' - Duizendblad Duizendblad
Achillea millefolium 'Apple Blossom' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Apple Blossom' - Duizendblad Duizendblad
Achillea 'Little Moonshine' - Duizendblad
actie
Achillea 'Little Moonshine' - Duizendblad Duizendblad
Achillea 'Credo' - Duizendblad
actie
Achillea 'Credo' - Duizendblad Duizendblad 'Credo'
Achillea filipendula 'Coronation Gold' - Duizendblad
actie
Achillea filipendula 'Coronation Gold' - Duizendblad Duizendblad 'Coronation Gold'
Achillea 'Walther Funcke' - Duizendblad
actie
Achillea 'Walther Funcke' - Duizendblad Duizendblad 'Walther Funcke'
Achillea millefolium 'Terracotta' - Duizendblad
actie
Achillea millefolium 'Terracotta' - Duizendblad Duizendblad 'Terracotta'

Ontdek Duizendblad als prachtige bodembedekker

Duizendblad is een veelzijdige vaste plant en staat ook wel bekend onder haar botanische naam Achillea. Bij Het Groene Paradijs bieden we een prachtige selectie Duizendblad planten aan. Duizendblad, ook bekend als Achillea millefolium, is een opmerkelijke toevoeging aan elke tuin. Met zijn fijne, gevederde bladeren en betoverende clusters van bloemen in diverse tinten, waaronder wit, roze, geel en rood, is de Achillea plant zeer geschikt als bodembedekker

Bij Het Groene Paradijs begrijpen we de aantrekkingskracht van het Duizendblad als een vaste plant. Achillea planten gedijen prachtig in vrijwel alle tuinen, zowel voor hun visuele aantrekkingskracht als voor hun diverse toepassingen. Of u nu op zoek bent naar de perfecte bodembedekker of een plant met medicinale eigenschappen, Duizendblad planten bieden een schat aan mogelijkheden.

De veelzijdigheid van de Achillea als vaste plant maakt het een favoriet onder tuiniers, maar ook vanwege de eenvoudige verzorging en het vermogen om te gedijen in verschillende bodemtypen en omgevingen is de Duizendblad zeer geliefd. Bij Het Groene Paradijs bieden we een uitgebreide collectie van diverse Duizendblad variëteiten maar ook ‘gewoon’ Duizendblad, zodat u de perfecte plant Duizendblad kunt vinden die past bij uw tuinontwerp en behoeften.

De diversiteit en groei van Achillea

De Achillea betovert tuinen met zijn weelderige bloei en diverse hoogtes. De Duizendblad bloeitijd is een ware traktatie, vaak van de vroege zomer tot de herfst, afhankelijk van de specifieke variëteit. Deze Duizendblad planten staan bekend om hun langdurige bloeitijd, waardoor tuinen gedurende vele maanden worden verrijkt met prachtige bloemen. Wat betreft grootte varieert Duizendblad in hoogte, waarbij sommige variëteiten van de Duizendblad slechts een hoogte van enkele centimeters bereiken en anderen tot wel 1 meter hoog groeien. Deze diversiteit maakt duizendblad achillea een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen of als eye-catcher in gemengde borders. De Duizendblad bloem, met zijn karakteristieke kleine bloemhoofdjes die in dichte clusters groeien, voegt een charmante uitstraling toe aan elke buitenruimte. De Latijnse naam van Duizendblad, Achillea Millefolium, onthult de geschiedenis en rijke tradities die aan dit kruid zijn verbonden en al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en medicinale eigenschappen. Ontdek bij Het Groene Paradijs een scala aan Achillea Duizendblad variëteiten, elk met hun eigen unieke bloeitijd en hoogte, om uw tuinlandschap te verrijken met de pracht van ‘gewoon’ Duizendblad!

De ideale Duizendblad standplaats

Duizendblad gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze vaste planten zijn buitengewoon aanpasbaar en kunnen groeien in verschillende bodemtypen, hoewel ze het meest gedijen in grond die niet te vochtig is. De ideale Duizendblad standplaats is een plek waar de zon overvloedig schijnt, waardoor de planten volop kunnen bloeien en hun sierlijke bladeren optimaal kunnen ontwikkelen.

Bovendien staat Duizendblad bekend om zijn uitstekende winterhardheid. De winterharde Duizendblad kan koude temperaturen goed verdragen en is vaak wintergroen of laat zich snel herstellen in het voorjaar na de winter. Met de juiste verzorging en een geschikte standplaats in de tuin kunnen Duizendblad planten jaar na jaar gedijen, waardoor ze een betrouwbare en prachtige toevoeging zijn aan uw tuin.

Duizendblad snoeien voor optimale groei

De verzorging van Duizendblad is over het algemeen vrij eenvoudig. Regelmatig water geven helpt de plant gezond te houden, vooral tijdens drogere periodes. Duizendblad snoeien is ook essentieel voor een weelderige groei en langdurige bloei. Het snoeien van de Achillea kan het beste worden uitgevoerd door de uitgebloeide bloemstelen af te knippen. Dit stimuleert nieuwe bloemvorming en houdt de plant compact. Voor de beste resultaten is het aan te raden om Duizendblad te snoeien in het voorjaar voordat de groei begint. Hierdoor krijgt de plant voldoende tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe groeiseizoen. De Achillea snoeien helpt niet alleen bij het behouden van een aantrekkelijke vorm, maar ook bij het verlengen van de bloeitijd. Neem contact met ons op voor meer vragen over de verzorging van Duizendblad.

Achillea soorten

Bij Het Groene Paradijs bieden we een uitgebreide collectie Achillea soorten, waaronder de populaire gewone Duizendblad en diverse andere variëteiten met unieke kenmerken. De veelzijdigheid van Duizendblad maakt het een uitstekende keuze om te combineren in tuinontwerpen. Het is een geweldige metgezel voor andere vaste planten, zoals lavendel of echinacea, en voegt een prachtige textuur en kleur toe aan borders of gemengde plantenbakken.

De plant is niet alleen geschikt voor tuinen, maar Duizendblad gedijt ook goed in een pot of container. Het kweken van Duizendblad in pot biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om deze prachtige planten op terrassen, balkons of zelfs binnenshuis te laten groeien. Het is essentieel om een goed doorlatende potgrond te gebruiken en de potten op een zonnige locatie te plaatsen om de groei en bloei te optimaliseren.

Of u nu op zoek bent naar gewone duizendblad voor een traditioneel tintje in uw tuin of naar specifieke Achillea soorten om unieke combinaties te creëren, bij Het Groene Paradijs vindt u een ruime keuze aan Duizendblad planten voor diverse toepassingen en tuinontwerpen. Ontdek de pracht en kracht van de Achillea soorten bij Het Groene Paradijs!

Duizendblad kopen bij Het Groene Paradijs

Het Duizendblad kopen bij Het Groene Paradijs is eenvoudig en handig. Blader door onze diverse selectie van Achillea planten, kies de variëteiten die het beste bij uw tuinontwerp passen en plaats eenvoudig uw bestelling online. We bieden een moeiteloze bestelervaring, zodat u snel kunt beginnen met het verfraaien van uw buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar de perfecte Achillea variëteit die u kunt kopen om uw tuin te verfraaien of een specifieke Duizendblad plant wilt bestellen en toevoegen aan uw collectie, wij staan klaar om uw groene visie tot leven te brengen.

Met onze hoogwaardige planten, deskundige begeleiding en gemakkelijke bestelopties willen we uw ervaring transformeren en u voorzien van prachtige Duizendblad planten die voldoen aan al uw verwachtingen. Bij Het Groene Paradijs kunt u vandaag nog uw favoriete Duizendblad kopen en uw tuin laten gedijen met de tijdloze schoonheid van deze betoverende bodembedekkers!

Kenmerken duizendblad

Latijnse naam Achillea
Plantenfamilie Asteraceae
Grondsoort Goed doorlatende, droge tot gematigd vochtige grond
Standplaats Volle zon
Hoogte volgroeide plant Variabel, afhankelijk van de soort (van 30 cm tot meer dan 1 meter)
Breedte Variabel
Bloemkleur Meestal wit, roze, geel of rood, afhankelijk van de cultivar
Bloeitijd Voorjaar tot zomer, afhankelijk van de soort en cultivar
Bladkleur Groen, soms fijn geveerd of geurend
Bladvorm Afhankelijk van de soort, vaak geveerd of veerachtig
Bladgrootte Varieert afhankelijk van de soort
Planttijd Voorjaar of herfst
Waterbehoefte Gemiddeld tot laag, verdraagt droogte eenmaal gevestigd
Windgevoeligheid Over het algemeen goed bestand tegen wind
Winterhardheid Over het algemeen goed winterhard