Elfenbloem (Epimedium)

4 producten

Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' - Elfenbloem
actie
Epimedium perralchicum 'Frohnleiten' - Elfenbloem Elfenbloem 'Frohnleiten'
Epimedium versicolor 'Sulphureum' - Elfenbloem
actie
Epimedium versicolor 'Sulphureum' - Elfenbloem Elfenbloem 'Sulphureum'
Epimedium rubrum - Elfenbloem
actie
Epimedium rubrum - Elfenbloem Elfenbloem
Epimedium Grandiflorum 'Purple Pixie' - Elfenbloem
actie
Epimedium Grandiflorum 'Purple Pixie' - Elfenbloem Elfenbloem

Geniet met de elfenbloem van een stevige vaste plant in de tuin

De elfenbloem (Epimedium) is een mooie vaste en laagblijvende plant. Als u op zoek bent naar vaste planten in de tuin, dan maakt u met de elfenbloem een goede keuze. Vooral als u een tuin heeft waar de zon maar weinig komt, dan is de elfenbloem zeer geschikt. De elfenbloem houdt namelijk van een schaduwrijke plek. Hoewel de afmetingen per type kunnen verschillen, zijn de zeer lage bij de grond blijvende planten goede bodembedekkers in een schaduwrijke tuin. De elfenbloem is vooral bekend om het decoratieve blad. De vorm en de kleur van de bloemen, zijn afhankelijk van het type.

Met welk onderhoud rekening houden bij een elfenbloem kopen?

Wilt u een elfenbloem kopen als vaste plant in uw tuin? Dan zijn er een paar zaken waar u rekening mee moet houden. De elfenbloem houdt niet van de zon. Daarom is dit een ideale vaste plant voor schaduwrijke tuinen. U plaatst de elfenbloem in de schaduw of halfschaduw, bijvoorbeeld onder een boom. De elfenbloem is een voorjaarsbloeier. In de maanden april en mei geeft de plant bloemen, die per soort elfenbloem van elkaar kunnen afwijken in vorm en kleur. De elfenbloem is winterhard, maar niet groenblijvend. Direct na de winter knipt u het beste het dode blad weg, zodat er al snel nieuw blad uitgroeit en de bloei kan starten.

Een elfenbloem bestellen gaan gemakkelijk bij Het Groene Paradijs

Met een elfenbloem krijgt u een schaduwrijke tuin gemakkelijk gevuld met een mooie plant. Vooral het decoratieve hartvormige blad valt op bij de elfenbloem en geeft een donkere tuin kleur en vrolijkheid. Een elfenbloem bestellen hoeft u bij Het Groene Paradijs geen enkele moeite te kosten. Dit kan gemakkelijk online in onze webshop. In ons assortiment hebben wij enkele soorten elfenbloemen in verschillende soorten kleuren. U hoeft enkel uw gewenste soort aan te klikken om te bestellen. Wij zorgen voor een correcte en snelle levering van uw elfenbloem.

Kenmerken elfenbloem

Latijnse naam Epimedium
Plantenfamilie Berberidaceae
Grondsoort Goed doorlatende, humusrijke grond
Standplaats Licht tot volle schaduw
Hoogte volgroeide plant Varieert afhankelijk van de soort (meestal tussen 15 cm en 60 cm)
Breedte Varieert afhankelijk van de soort
Bloemkleur Diverse kleuren, waaronder wit, geel, roze, rood en paars
Bloeitijd Lente tot vroege zomer, afhankelijk van de soort
Bladkleur Groen, roodachtig of brons, afhankelijk van de soort
Bladvorm Hartvormig, langwerpig, vaak getand of gelobd
Bladgrootte Matig groot
Planttijd Voorjaar of herfst
Waterbehoefte Gemiddeld, verdraagt enige droogte eenmaal gevestigd
Windgevoeligheid Matig windbestendig
Winterhardheid Over het algemeen goed winterhard

Veelgestelde vragen over Elfenbloem

Elfenbloemen (Epimedium) hebben over het algemeen geen intensieve snoei nodig, maar eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen in het vroege voorjaar worden verwijderd voordat de nieuwe groei begint. Verder snoeien is meestal niet nodig, tenzij de plant te groot wordt of uitdunnen nodig heeft, wat dan ook in het voorjaar kan worden gedaan.
Epimedium groeit meestal langzaam tot matig snel, afhankelijk van de specifieke variëteit en groeiomstandigheden. Het vormt compacte matten van blad en kan zich langzaam verspreiden via ondergrondse wortelstokken.
Ja, Epimedium is over het algemeen wintergroen, wat betekent dat het blad gedurende de winter aan de plant blijft. Sommige variëteiten kunnen hun blad echter deels verliezen in koude klimaten of bij extreme weersomstandigheden. Over het algemeen behoudt Epimedium echter wel enig groen gedurende de wintermaanden.