Pampasgras

4 producten

Cortaderia selloana - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana - Pampasgras Pampasgras
Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Rosea' - Pampasgras Pampasgras 'Rosea'
Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras
actie
Cortaderia selloana 'Pumila' - Pampasgras Pampasgras 'Pumila'
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver'
actie
Cortaderia selloana 'Sunningdale Silver' Pampasgras Sunningdale Silver
16.99 18.99

Pampasgras voor in uw tuin

Bent u eens aan het plannen wat u allemaal in uw tuin wilt zetten? Of heeft u al een mooie tuin en bent u simpelweg op zoek naar een element om uw tuin er nog mooier uit te laten zien? Dan raden wij u aan om eens bij Het Groene Paradijs te komen kijken. We hebben in ons assortiment namelijk de mooiste siergrassen klaarstaan die u zich maar kunt wensen. Maar, we hebben ook meerdere soorten siergras te koop. Pampasgras (Cortaderia selloana) bijvoorbeeld, een prachtig gras dat er in het seizoen werkelijk fenomenaal uitziet. U kunt dit Pampasgras kopen bij Het Groene Paradijs, wij zorgen er dan voor dat dit zo snel mogelijk bij u wordt afgeleverd.

Wilt u pampasgras bestellen?

Met pampasgras haalt u een soort siergras naar uw tuin die er mooi uitziet en die daarbij ook heel stevig is. Dit siergras kan heel hoog groeien. Het is dan wel belangrijk om af en toe een beetje bij te snoeien, zodat dit niet uit de hand loopt. Als u een tuin heeft die wel wat pracht en praal kan gebruiken, dan is siergras als dit van harte aanbevolen. Pampasgras ofwel Cortaderia is ook wel bekend onder de namen Spaanse pluimen of witte pluimen. Als u het gras ziet, dan is natuurlijk meteen duidelijk waar deze benamingen vandaan komen. Pampasgras bestellen is bij Het Groene Paradijs heel eenvoudig. U krijgt uw bestelling dan snel geleverd.

Oorsprong van Cortaderia selloana

Het Pampasgras (Cortaderia selloana) is een van de opvallende vertegenwoordigers onder de siergrassen en inspireert in de zomer met grote, witte bloempluimen. De volledige Nederlandse naam van deze soort is eigenlijk Amerikaans Pampasgras, maar omdat het de meest voorkomende van alle soorten Pampasgras is en de anderen niet bij ons verkrijgbaar zijn, wordt het meestal gewoon Pampasgras genoemd, zelden ook als zilveren pampasgras. Net als de andere ongeveer 14 soorten pampasgrassen, komt het uit de tropische en gematigde zones van Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland, waar het wordt gevonden op zanderige en alluviale bodems. Het behoort tot de zoete grasfamilie (Poaceae). Op onze breedtegraden is het niet volledig winterhard en vereist het winterbescherming.

Pampasgras kopen bij Het Groene Paradijs

Pampasgras (Cortaderia selloana) kopen in onze webshop is een garantie voor kwaliteit. We leveren onze planten altijd direct bij de kweker vandaan. Zo weet u zeker dat u een plant krijgt die vers is en die u meteen in uw tuin neer kunt zetten. We leveren al onze planten met groeigarantie. Dit houdt in dat u er op kunt rekenen dat de tuinplanten prachtig gaan groeien. Meer weten hierover? U kunt altijd even contact met ons opnemen als u vragen heeft.