Lavendelheide

3 producten

Andromeda polifolia 'Blue Ice' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Blue Ice' - Lavendelheide Lavendelheide 'Blue Ice'
11.11 12.99
Bekijk product
Andromeda polifolia 'Blue Lagoon' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Blue Lagoon' - Lavendelheide Lavendelheide 'Blue Lagoon'
11.11 12.99
Bekijk product
Andromeda polifolia 'Compacta' - Lavendelheide
actie
Andromeda polifolia 'Compacta' - Lavendelheide Lavendelheide 'Compacta'
11.11 12.99
Bekijk product

De bijzondere lavendelheide in de tuin

Lavendelheide is niet dezelfde soort plant die we als de geurende ´lavendel´ kennen. Lavendelheide is een dwergstruik die in de regel tot maximaal 50 cm. hoog wordt. Bijzonder aan de lavendelheide is de bloem. De bloem bestaat uit een knikkende bloem in de vorm van een een helmknop. De kleur van de bloem is in de regel roze. Aan de helmknop zit een roze bloemsteel die twee tot vier keer zo lang is als de bloem zelf. Daarna gaat de steel over in een groene steel. De bloeitijd is van april tot ongeveer juni. In Nederland komt lavendelheide van nature voor, maar is inmiddels dusdanig zeldzaam, dat deze op de Nederlandse Rode Lijst van planten is geplaatst.

read-more-splitter

Hoe is het onderhoud bij lavendelheide kopen?

De lavendelheide houdt van een wat zurige en humusrijke grond die veel vocht vasthoudt. Daarnaast moet de plant of in de zon of halfschaduw worden geplaatst, hij houdt namelijk van de zon. Lavendelheide hoeft niet perse in de tuin zelf te worden geplaatst, het zijn ook leuke plantjes voor in een bloembak of pot. Het beste plaatst u meerdere planten van de lavendelheide bij elkaar voor een opvallende verschijning in uw tuin. Lavendelheide is goed winterhard en ook in de winter groenblijvend. Verder vergt lavendelheide geen onderhoud als u ze in de juiste bodem en op de juiste standplaats plaatst.

Uw lavendelheide bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u ook de unieke lavendelheide in uw tuin? Dan hoeft u hiervoor niet de deur uit. U kunt gewoon vanuit huis online in de webshop van Het Groene Paradijs uw lavendelheide bestellen. Wij leveren lavendelheide als plantjes van 10 tot 20 cm. hoog, zodat ze bij u op een vast plekje verder kunnen groeien. Hiervoor geven wij ook nog eens een groeigarantie af. Uiteraard mag u van ons een snelle levering verwachten en plantjes die keurig verpakt bij u aankomen.