Prachtkaars (Gaura lindheimeri)

9 producten

Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Rosy Jane' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Rosy Jane' - Prachtkaars Prachtkaars Rosy Jane
Gaura lindheimeri 'White Dove' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'White Dove' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' - Prachtkaars Prachtkaars Siskiyou Pink
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Gaudi Red' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Gaudi Red' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri Cherry Brandy - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri Cherry Brandy - Prachtkaars Prachtkaars Cherry Brandy
Niet op voorraad 4.99
Gaura lindheimeri 'Flamingo White' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Flamingo White' - Prachtkaars Prachtkaars 'Flamingo White'
Gaura lindheimeri 'Short Form' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Short Form' - Prachtkaars Prachtkaars

Gaura Lindheimeri planten voor elke tuin

Verrijk uw tuin met de Gaura Lindheimeri, een plant die bekend staat om haar elegante bloemen en winterharde karakter. Deze vaste plant biedt niet alleen een esthetische meerwaarde aan uw buitenruimte, maar voegt ook een vleugje verfijning toe aan het geheel. Het is een uitstekende keuze voor tuinliefhebbers die streven naar een tijdloze en stijlvolle uitstraling in hun buitenomgeving.

Wanneer u kiest voor de Gaura Lindheimeri, opent zich een wereld van unieke eigenschappen die deze plant tot een ware aanwinst maken voor uw tuin. De elegante bloemen, die kenmerkend zijn voor deze variëteit, zullen gedurende het seizoen een visueel feest vormen. Haar winterharde karakter geeft u het vertrouwen dat deze plant het hele jaar door prachtig zal bloeien, zelfs in uitdagende weersomstandigheden.

Witte variant van de Prachtkaars

In de wereld van witte prachtkaarsen met de Gaura Lindheimeri valt veel te ontdekken. Deze variant heeft unieke eigenschappen en het toevoegen van witte prachtkaarsen geeft uw tuin een tijdloze en serene uitstraling. De Gaura Lindheimeri in het wit zorgt niet alleen voor een visueel spektakel maar voegt tevens een vleugje elegantie toe aan uw buitenruimte.

Gaura Lindheimeri in een roze tint

Breng een vleugje roze in uw tuin met de prachtige Gaura Lindheimeri in roze. Ervaar de subtiele schoonheid van roze prachtkaarsen en leer meer over de kenmerken en verzorging van de Gaura Lindheimeri in roze. Laat uw tuin opbloeien met deze charmante en sierlijke toevoeging.

Verschillende soorten Gaura lindheimeri bij Het Groene Paradijs

Gaura-soorten bieden een uitgebreid scala aan kleuren en vormen, waardoor uw tuin een levendig palet wordt. Elk type Prachtkaars heeft een uniek karakter en aantrekkingskracht. Kies de variatie die past bij uw tuin en geniet van de levendige diversiteit die deze planten aan uw buitenruimte toevoegen.

Whirling Butterflies

Gaura Lindheimeri 'Whirling Butterflies' staat bekend om zijn gracieuze bloemen die lijken te dansen als vlinders in de wind. De lichte en wervelende bloemblaadjes voegen een speels en elegant element toe aan uw tuin. Deze variëteit is een unieke toevoeging die de aandacht trekt en uw buitenruimte verrijkt met betoverende schoonheid.

Siskiyou Pink

Voeg een vleugje verfijning toe aan uw tuin met de subtiele roze tinten van de Gaura Lindheimeri 'Siskiyou Pink'. Deze variëteit straalt een zachte en romantische charme uit, waardoor uw tuin een serene en verfijnde uitstraling krijgt. 'Siskiyou Pink' voegt harmonie toe aan uw tuin.

Rosy Jane, Gaudi Red, Short Form en Cherry Brandy

Van de sierlijke 'Rosy Jane' tot de levendige 'Gaudi Red' biedt Gaura Lindheimeri een breed spectrum aan kleuren en vormen. Elke variëteit voegt een eigen karakter en visuele aantrekkingskracht toe aan uw tuin. De diversiteit aan mogelijkheden brengt een levendige en kleurrijke uitstraling naar uw buitenomgeving.

Verken de verscheidenheid aan Gaura Lindheimeri-soorten, van de compacte 'Short Form' tot de levendige 'Cherry Brandy'. Elke variant brengt zijn eigen unieke flair naar uw tuin.

Wanneer kunt u het beste de Gaura Lindheimeri planten?

Het ideale moment om de Prachtkaars (Gaura Lindheimeri) te planten, is in het voorjaar of het vroege najaar. Voor een succesvolle groei en bloei is het cruciaal om deze plant in goed doorlatende grond te plaatsen, bij voorkeur op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. De Prachtkaars gedijt het best in een omgeving met voldoende licht en lucht. Het is essentieel om de bodem goed vochtig te houden. Bij het planten van de Prachtkaars is het raadzaam voldoende ruimte tussen individuele planten te laten, zodat elke plant optimaal kan groeien.

Onderhoud en snoeien van de Prachtkaars

De Prachtkaars is een veelzijdige vaste plant die uw tuin verrijkt met zijn elegante uitstraling en langdurige bloei. Het snoeien van de Prachtkaars (Gaura Lindheimeri) is een essentieel onderdeel van het onderhoud. Voor een gezonde groei en een overvloedige bloei is het aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien. Hiermee bevordert u nieuwe scheuten en zorgt u voor een compacte en goed vertakte groeiwijze. De Prachtkaars staat garant voor een lange bloeiperiode, meestal van de late lente tot de vroege herfst. Door regelmatig te snoeien, kunt u de bloeiperiode verlengen en blijft de plant compact en weelderig.

Prachtkaars (Gaura Lindheimeri) - kopen bij Het Groene Paradijs

Ontdek de tijdloze schoonheid van de Prachtkaars en breng een vleugje sierlijkheid naar uw tuin. Bij Het Groene Paradijs, is deze vaste plant nu beschikbaar. Met hun lichte, roze tinten brengen ze een vleugje romantiek en verfijning in elke tuinomgeving. Deze veelzijdige vaste plant gedijt goed in zowel zonnige borders als half-schaduwrijke plekken, waardoor je diverse mogelijkheden hebt om deze charmante bloem te integreren in uw tuin. Bovendien trekt de Prachtkaars vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige en bloeiende tuin. Bestel vandaag nog en creëer een betoverende buitenruimte waar u het hele jaar door van kunt genieten.

Kenmerken prachtkaars

Latijnse naam Gaura lindheimeri
Plantenfamilie Onagraceae (teunisbloemfamilie)
Grondsoort Goed doorlatende, droge tot gematigd vochtige grond
Standplaats Volle zon
Hoogte volgroeide plant Varieert meestal tussen 60 cm en 120 cm
Breedte 30 cm tot 60 cm
Bloemkleur Meestal wit, maar er zijn ook roze variëteiten
Bloeitijd Zomer tot herfst
Bladkleur Groen tot roodachtig in sommige variëteiten
Bladvorm Lancetvormig tot ovaal, getand
Bladgrootte Matig groot
Planttijd Voorjaar of herfst
Waterbehoefte Matig, verdraagt droogte eenmaal gevestigd
Windgevoeligheid Matig windbestendig
Winterhardheid Over het algemeen goed winterhard, maar kan in koude klimaten enigszins invriezen

Veelgestelde vragen over Prachtkaars

Prachtkaars (Gaura) wordt het beste geplant in het voorjaar, na de kans op vorst, of in het late voorjaar tot de vroege zomer. Dit geeft de plant voldoende tijd om zich te vestigen en te groeien voordat de bloeiperiode begint in de zomer.
Prachtkaars heeft over het algemeen geen uitgebreide snoei nodig. Je kunt dode of beschadigde delen van de plant verwijderen in het vroege voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Overmatig snoeien kan echter de natuurlijke vorm van de plant verstoren en de bloei verminderen.
Ja, Gaura gedijt over het algemeen goed in de volle zon. Het is een zonminnende plant die het beste groeit en bloeit wanneer het ten minste 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.