Prachtkaars

9 producten

Gaura lindheimeri 'White Dove' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'White Dove' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Short Form' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Short Form' - Prachtkaars Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Flamingo White' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Flamingo White' - Prachtkaars Prachtkaars 'Flamingo White'
Gaura lindheimeri Cherry Brandy - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri Cherry Brandy - Prachtkaars Prachtkaars Cherry Brandy
Gaura lindheimeri 'Gaudi Red'
actie
Gaura lindheimeri 'Gaudi Red' Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink'
actie
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink' Prachtkaars
Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink'
actie
Gaura lindheimeri 'Siskiyou Pink' Prachtkaars Siskiyou Pink
Gaura lindheimeri 'Rosy Jane'
actie
Gaura lindheimeri 'Rosy Jane' Prachtkaars Rosy Jane
Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' - Prachtkaars
actie
Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies' - Prachtkaars Prachtkaars

Geniet van de lange bloeiperiode van de prachtkaars

De prachtkaars is een prachtige plant die ontstaat uit een pol van basisbladeren die onregelmatig gevormd zijn. Hieruit groeien stelen die eruit zien als draden, met hieraan de mooie bloemen die uit vier bladeren bestaan. De kleuren die voorkomen bij de prachtkaars zijn paars, roze en wit en vaak komen ze als tweekleurige bloemen voor. De beste plek voor de prachtkaars is in een border. De plant wordt hoogstens 50 centimeter en kan hierdoor als een bodembedekker dienen. De prachtkaars is een lange bloeier, u geniet namelijk al vanaf april van de bloei tot oktober.

Waar op letten bij een prachtkaars kopen?

In principe kan de prachtkaars in vrijwel iedere bodem worden geplaatst. Voorwaarde is wel dat de bodem niet te nat is. Hoe natter de bodem is, des te minder winterhard wordt de plant. Staat de prachtkaars in een droge bodem, dan is deze zeer goed winterhard, alleen niet wintergroen. Alle dode en uitgegroeide stengels knipt u in het voorjaar eraf voor nieuwe bladgroei. Is de bodem toch vochtig, dan moet u vooral in de winter uitkijken dat er geen vorstschade ontstaat. Eventueel droog overplanten in een pot is een mogelijkheid. De bloemen van de prachtkaars kunt u ook gebruiken als snijbloem. De bloemen zijn een mooie aanvulling in een boeket.

Een prachtkaars bestellen bij Het Groene Paradijs

U kunt een prachtkaars bestellen bij Het Groene Paradijs. Dit kan gewoon online, dus het kost u verder geen moeite. Het enige wat u hoeft te doen, is in onze webshop het type prachtkaars uitzoeken. Wij hebben namelijk verschillende soorten in ons assortiment. Na bestelling zullen wij ervoor zorgen dat u de planten netjes verpakt thuisbezorgd krijgt. U krijgt overigens op al onze planten en struiken een groeigarantie. Hiermee garanderen wij de hoge kwaliteit van al onze planten en struiken.