Artemisia absinthium - Absintalsem

Op voorraad

Absintalsem

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Artemisia absinthium - Absintalsem

Artemisia absinthium, ook wel bekend als Absintalsem of Absintkruid, is een vaste plant met blauwgroene bladeren en kleine gele bloemen. De plant komt oorspronkelijk uit Midden-Europa en wordt gebruikt als kruid in absint en andere drankjes. De bloeiperiode van Artemisia absinthium is van juli tot september. De bloemen zijn geel van kleur en staan in kleine trossen. De bladeren zijn blauwgroen en hebben een anijs-achtige geur. Artemisia absinthium is een geschikte plant voor een zonnige standplaats. De plant kan bestand zijn tegen koude winters, maar heeft wel een goede drainage nodig.

 

Voor de snoei van Artemisia absinthium is het aan te raden om de plant in het vroege voorjaar, na de vorstperiode, terug te snoeien tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Dit zal de de Absintalsem helpen om nieuwe groei te stimuleren en een gezonde en stevige vorm te behouden.

 

Wilt u Artemisia absinthium ofwel Absintalsem of Absintkruid kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Absintkruid bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Kruidenplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Artemisia absinthium - Absintalsem

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Geel
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen, Grijs
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies In het voorjaar terugsnoeien
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99