Astilbe chinensis 'Pumila' - Pluimspirea

Op voorraad

Pluimspirea

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving

De Pluimspirea Astilbe chinensis 'Pumila' is een bodembedekkende cultivar die zich langzaam uitbreidt. Hij wordt 30-40 cm hoog en bloeit lilaroze in de periode juli-september. De bloemen, heel klein van stuk, staan in soms best grote pluimen te zwaaien en voornamelijk in roze, rode of witte tinten. Astilbe chinensis 'Pumila' is een mooie vaste plant die behoorlijk wat schaduw kan verdragen.

 

De Astilbe chinensis 'Pumila' komt uit China en Korea. Het is een waardevolle borderplant en bodembedekker. Bij de kleuren van de verschillende cultivars overheersen purperroze en lilaroze. Vlinders zijn vaak geziene bezoekers van de fel gekleurde pluimen. Deze kruipende vaste plant komt in China vooral bij rivieroevers voor, maar verdraagt desondanks beter droogte dan de andere soorten. De Astilbe chinensis 'Pumila' groeit uit een stevige wortelstok. De hele plant is bruinachtig behaard. De bloeiwijzen zijn smal en stijf en lilaroze van kleur. De oorspronkelijke soort wordt een halve meter hoog. Deze Astilbe chinensis Pumila wordt ook wel als rotsplant toegepast, maar moet dan wel vrij vochtig staan. De meeste Chinese Pluimspirea's vragen vochtige grond en een koele, halfbeschaduwde standplaats. Astilbe chinensis ‘Pumila’ kan wel op een zonnige plek geplant worden, maar dan moeten ze uitgesproken nat staan. Is dat niet het geval dan ‘verbranden’ ze. Dat wil zeggen dat de bladeren verdorren en de groei dientengevolge vrijwel stil staat. Het mooie is er dan wel af. De Astilbe chinensis 'Pumila' heeft bij voorkeur enigszins vochtige grond, maar droogte wordt goed verdragen door Pluimspireas. Geef wel tijdig water. De planten kunnen heel lang op dezelfde plaats blijven staan.

Meer informatie over Astilbe chinensis 'Pumila' - Pluimspirea

Hoogte bij levering 5-10cm
Hoogte volwassen plant 40cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September
Bloeikleur Lila, Roze
Standplaats Zonnig, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  5.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  7.99
 • Organische Meststof 1 kg Organische Meststof 1 kg Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Handschoen Oxxa X-Touch zwart-Maat M Oxxa X-Touch 51-110
  4.25