Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' - Pluimspirea

Op voorraad

Pluimspirea

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' - Pluimspirea

Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' is een vaste plant uit de familie van de ruwbladigen (Saxifragaceae). In het Nederlands wordt deze plant de Pluimspirea genoemd. De plant kan tot 125 cm hoog worden en heeft een groeiwijze die opgaand is. De bladeren van Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' zijn donkergroen en handvormig. De bloemen van deze Astilbe zijn wit en vormen een dichte pluim. De bloeiperiode is van juni tot in augustus. U kunt de Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' het beste planten in de halfschaduw of in de schaduw. De plant stelt weinig eisen aan de grond en groeit het beste in vochtige, voedselrijke grond. Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' is goed winterhard.

 

Snoeiadvies: Het beste is om de Pluimspirea in het vroege voorjaar te snoeien, voordat de nieuwe groei begint, maar na de vorstperiode. Verwijder de oude bloemen en eventueel ook de oude bladeren. Dit zorgt ervoor dat de plant er volgend jaar weer goed uitziet.

Wilt u Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' - Pluimspirea kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Pluimsprirea bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Astilbe thunbergii 'Professor van der Wielen' - Pluimspirea

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 125cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Wit
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99