Ballonplant

3 producten

Platycodon grandiflorus 'Mariesii' - Ballonplant Platycodon grandiflorus 'Mariesii' - Ballonplant Ballonplant
Platycodon grandiflorus 'Astra White' - Ballonplant Platycodon grandiflorus 'Astra White' - Ballonplant Ballonplant Astra White
Platycodon grandiflorus Astra Pink - Ballonplant Platycodon grandiflorus Astra Pink - Ballonplant Ballonplant

De Ballonplant is een leuke plant voor kinderen die veel de tuin spelen. Ballonplant ontleent zijn naam aan de ongeopende knoppen, die opzwellen voordat ze worden geopend en lijken op kleine heteluchtballonnen. Kinderen zijn gefascineerd door deze planten en zullen ze tijdens het spelen meestal laten knallen door in de zijkanten te knijpen, waardoor ze openbarsten met een zacht, knallend geluid. De geopende bloemen lijken op die van klokjesbloemen, wat familie is van deze vaste plant. Deze Ballonplant is verkrijgbaar in onder andere, diepblauwe of paarse, witte en roze soorten. En afhankelijk van waar je bent, kan de Ballonplant ook bekend staan ​​als Chinese of Japanse klokjesbloem.

De Ballonplant is gemakkelijk te onderhouden en goed winterhard in ons klimaat. Ballonplant gedijt goed in zon of halfschaduw. Hij houdt van goed doorlatende, licht zure grond; en hoewel de Ballonplant droge omstandigheden verdraagt, geeft hij de voorkeur aan vochtige bodems. Deze winterharde plant geeft ook de voorkeur aan koelere omstandigheden in de zomer, dus schaduw in de middag is een goed idee voor warmere streken.

Over het algemeen bloeit de Ballonplant in hetzelfde seizoen waarin ze worden aangeplant. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar deze planten zijn ook gemakkelijk te verzorgen. Indien gewenst kunnen ze in het voorjaar worden bemest met een meststof met langzame afgifte. Daarna geef je gewoon water als dat nodig is.