Ballota pseudodictamnus - Ballote

Op voorraad

Ballote

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ballota pseudodictamnus - Ballote

Ballota pseudodictamnus is een vaste plant die in het Nederlands Ballote wordt genoemd. Het heeft opvallend zilvergrijs blad en bloeit in juli en augustus met kleine, witpaarse bloemen in trosjes. De Ballota pseudodictamnus kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en heeft een breedte van ongeveer 30 cm. Ballota pseudodictamnus heeft een zonnige of halfschaduwrijke standplaats nodig, op een goed waterdoorlatende grond. De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. 

 

Snoeiadvies: In de winter sterft deze plant af. U kunt de Ballota pseudodictamnus in het voorjaar, na de vorstperiode snoeien, om de plant te verjongen en de vorm te behouden. Dit kan worden gedaan door de oude, dode bladeren en bloemen te verwijderen en de plant terug te knippen tot ongeveer 5 cm boven de grond. Dit zal helpen om de bloei te bevorderen. Het is ook aan te raden om de Ballote af en toe te verdelen en te verplanten om de plant gezond te houden. Dit kan het beste worden gedaan in het vroege voorjaar of de late herfst.

 

Wilt u Ballota pseudodictamnus - Ballote kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Ballote bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

 

Meer informatie over Ballota pseudodictamnus - Ballote

Hoogte bij levering 0-10cm
Hoogte volwassen plant 60cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Wit, Lila
Standplaats Zonnig
Bladkleur Grijs
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 5
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99