Carex buchananii - Zegge

Op voorraad

Zegge

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Carex buchananii - Zegge

Carex buchananii, ook wel bekend als Zegge, is een groenblijvende vaste plant die ongeveer 50 cm hoog wordt. Deze plant heeft een opgaande groei waarbij de uiteinden opgekruld zijn en wordt vaak gebruikt als onderdeel van een bordersamenstelling. Het blad is mooi koperbruin van kleur. De Carex buchananii heeft in de maanden juni en juli een onopvallende bloei met bruinrode pluimen.

 

De standplaats voor Carex buchananii moet in de volle zon of halfschaduw gelegen zijn, op een vochthoudende, goed waterdoorlatende grond. Deze plant is bestand tegen droogte en heeft weinig onderhoud nodig. Carex buchananii is winterhard en kan zonder problemen tegen lage temperaturen. Het snoeiadvies voor deze Zegge is om de plant te snoeien in het voorjaar na de vorstperiode. Dit kan gebeuren door de plant tot 20 cm boven de grond terug te knippen.

Wilt u Carex buchananii ofwel Zegge kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Zegge bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Carex buchananii - Zegge

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 50cm
Bloeiperiode Juni, Juli, Augustus
Bloeikleur Rood, Bruin
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Rood, Bruin
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 9
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99