Centranthus

2 producten

Centranthus ruber 'Snowcloud' - Spoorbloem
actie
Centranthus ruber 'Snowcloud' - Spoorbloem Spoorbloem Snowcloud
Centranthus ruber 'Coccineus' - Spoorbloem
actie
Centranthus ruber 'Coccineus' - Spoorbloem Spoorbloem of Rode Valeriaan
Niet op voorraad 4.99

De Centranthus is een zeer flexibele, onderhoudsarme plant die in de meeste omstandigheden kan groeien, behalve in vochtige schaduwrijke gebieden. Deze droogtetolerante vaste plant produceert dichte clusters van kleine, geurige, stervormige rode, roze of witte bloemen van begin juni tot half augustus. In koelere streken kunnen ze zelfs bloeien tot de eerste nachtvorst. Deze vlinder-aantrekkende plant heeft zacht, vlezig, licht blauwachtig groen, lancetvormig blad.

Een tijdlang werd Centranthus, of Rode Valeriaan zoals het ook vaak wordt genoemd, als invasief beschouwd omdat het een vruchtbare zelfzaaier is en daarom werd gemeden door de meerderheid van de tuinierders gemeenschap. De bruikbaarheid van deze plant in randgebieden van de tuin of voor verwildering in droge, kale gebieden, evenals de sierlijke schoonheid van de bloemen en de planten zelf, hebben dat oude concept over de Centranthus omgedraaid.

Centranthus is goed winterhard en groeit het beste in de volle zon, maar verdragen ook lichte schaduw. Ze moeten worden geplant in matig vruchtbare, goed doorlatende, licht alkalische grond. De Centranthus heeft tijdens het eerste jaar regelmatig water nodig, waarna het een zeer droogtetolerante plant is. Toch zullen ze het beste groeien en bloeien als ze regelmatig water krijgen, vooral tijdens lange periodes van droogte.