Citrus Calamondin op stam - Sinaasappelboom

Op voorraad

Sinaasappelboom op stam

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Citrus Calamondin op stam - Sinaasappelboom

De Citrus Calamondin wordt in Nederland de bittere kamer-sinaasappel genoemd en komt zoals alle andere Citrus soorten oorspronkelijk uit Azië. Deze Citrus Calamondin lijkt een kruising tussen de Mandarijn en de Citrus Kumquat. Deze citrusboom krijgt kleine ronde, oranje vruchten die maximaal 4 cm doorsnee worden. De schil van de vrucht smaakt zoet maar het vruchtvlees is zuur. De Calamondin kan als handfruit gegeten worden maar wordt vaker verwerkt in diverse gerechten en likeuren. Deze heerlijk geurende plant kan prima dienst doen als kamerplant. Kan tegelijkertijd bloem, beginnende vruchten en volgroeide vruchten dragen.

Verzorging: Alle Citrus bomen en planten worden in Nederland voornamelijk als kamerplant gehouden omdat bijna alle soorten onze koude winters niet overleven. Echter kan de Citrus een groot gedeelte van het jaar gewoon buiten staan. De Citrus staan graag op een beschutte, zonnige standplaats. De Citrus kan na ijsheiligen naar buiten maar zet hem de eerste dagen niet in de felle zon, om verbranding van het blad te voorkomen. Bij het watergeven geeft u de Citrus in één keer voldoende water. Pas zodra de kluit weer goed is opgedroogd geeft u de boom opnieuw water. Zo voorkomt u rot aan de wortels. Tijdens het groeiseizoen (april tot september) heeft de Citrus ontzettend veel energie nodig. Daardoor is extra bemesten erg belangrijk. Zo voorkomt u dat het blad licht van kleur wordt en de vruchten stoppen tijdens de groei. Snoei in het voorjaar voornamelijk de opgaande takken weg.

In de winter: Zet de Citrus plant na de eerste nachtvorst binnen ter overwintering. Het beste is een koele (5 tot 10 graden, lichte ruimte zoals bijvoorbeeld een oranjerie of een schuur met grote vensters. Een lichte kamer in huis die niet verwarmd wordt en goed geventileerd is voldoet vaak ook prima. Matig het water geven maar voorkom uitdroging.

Tip: Wanneer de boom groter is zal deze schaduw creeren. Tuinplanten zullen dan slechter gaan groeien doordat zij minder zonlicht krijgen. Deze kale of slecht groeiende plekken zijn simpel op te lossen met bodembedekkers, bodembedekkers groeien namelijk in de schaduw.

Meer informatie over Citrus Calamondin op stam - Sinaasappelboom

Hoogte bij levering 60-80cm
Hoogte volwassen plant 80cm
Bloeikleur Wit
Standplaats Licht, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 1
Waterbehoefte Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Bloeiend Ja
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99