Cotoneaster dammeri 'Major' - Dwergmispel

Niet op voorraad

Dwergmispel

Omschrijving van Cotoneaster dammeri 'Major' - Dwergmispel

Cotoneaster dammeri 'Major' is een heester met de Nederlandse naam Dwergmispel. Met een volwassen hoogte van 15-25cm kan de Cotoneaster dammeri 'Major' uitstekend worden gebruiks als bodembedekker. De bloeiperiode vindt plaats in mei en juni, de Dwergmispel bloeit dan rijkelijk met witte bloemetjes. Het prachtige donkergroene gladde blad is iets groter dan dat van de gewone Cotoneaster dammeri en in de herfstperiode heeft het een mooie verkleuring naar brons- en purperkleuren. Na de bloeiperiode volgen de rode bessen. 

 

De standplaats van de Cotoneaster dammeri 'Major' is een zonnige tot halfschaduwrijke plek met een goed waterdoorlaatbare grond. Winterhardheid is zeer goed, deze Dwergmispel kan goed tegen strenge vorst. Behoeft weinig snoei, u kunt indien gewenst wat lange scheuten weghalen om de plant in model te houden. Doe dit na de vorstperiode in het voorjaar.

 

Wilt u Cotoneaster dammeri 'Major' - Dwergmispel kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Dwergmispel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Bodembedekkers. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Cotoneaster dammeri 'Major' - Dwergmispel

Hoogte bij levering 5-20cm
Hoogte volwassen plant 30cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 7
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99