Delphinium

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verfraai de tuin met een Delphinium

Delphinium staat ook wel bekend onder de naam Ridderspoor. Dolphinium is het Latijnse woord voor dolfijn. Dit is niet geheel toevallig gekozen, want de knoppen van de bloemetjes hebben de vorm van een dolfijn. Verder is de Delphinium familie van de Ranonkel. Een Delphinium kan best hoog worden, tot wel meer dan twee meter. Kenmerkend zijn de langwerpige stelen met hieraan de bloemetjes. Tijdens de bloeiperiode, wanneer de bladeren van de bloemen zijn opengegaan, is er van de steel niets mee te zien. Een Delphinium is dan ook altijd zeer fleurig om in de tuin te hebben staan en door de afmetingen ook een opvallende verschijning in de tuin.

Wat zijn de eigenschappen van een Delphinium plant?

Van de Delphinium zijn ongeveer 250 soorten bekend. De verschillen tussen de verschillende soorten zit hem vooral in de hoogte van de plant en de kleur van de bloemen. De meest voorkomende kleuren zijn paars, rood, blauw, roze, wit of geel. De bloemetjes bestaan vrijwel altijd uit vijf kroonblaadjes. Tijdens de bloei vouwen de bloemblaadjes zich helemaal open en wordt de plant één grote kleurenpracht. Met een Delphinium in de tuin, zult u ook veel bezoek krijgen van bijen en hommels die op de plant afkomen. U geniet ook van een lange bloeiperiode. De bloei is in de regel vanaf begin van de lente tot aan het einde van de zomer.

Bij Het Groene Paradijs uw Delphinium planten bestellen

Wilt u ook Delphinium planten in uw tuin? U zult vooral vanwege de bloemenpracht hier veel plezier aan beleven. Als u niet de deur uit wilt om Delphinium planten te kopen, dan kiest u toch gewoon voor de moderne wijze van planten bestellen? In de webshop van Het Groene Paradijs is het namelijk mogelijk om uw Delphinium planten online te bestellen. U krijgt ze geleverd in een afmeting van 5 tot 15 centimeter. Zo krijgen ze bij u in de tuin alle ruimte om tot maximale hoogte te groeien.