Doronicum

2 producten

Doronicum orientale Leonardo - Voorjaarszonnebloem
actie
Doronicum orientale Leonardo - Voorjaarszonnebloem Voorjaarszonnebloem
Doronicum orientale - Voorjaarszonnebloem
actie
Doronicum orientale - Voorjaarszonnebloem Voorjaarszonnebloem

Doronicum is een vroegbloeiende vaste plant en is groeikrachtig, met rijke groene hartvormige bladeren en felgele bloemen. Deze ouderwetse tuinfavoriet zorgt voor een van de eerste kleuraccenten in de kruidachtige border. Een goede keuze voor bloemschikken als er weinig anders in bloei staat. Doronicum is een makkelijke kruidachtige plant. Uw zet Doronicum bij voorkeur in zon of halfschaduw, in een vochtige maar goed doorlatende grond. Geef in het vroege voorjaar wat meststoffen, voor de bloemen van grotere soorten. Regelmatig wegknippen van uitgebloeide bloemen, om de bloeitijd te verlengen.

Doronicum is ideaal voor een zonnige border, licht beschaduwde border of een bostuin. Compacte soorten zijn ook goed voor rotstuinen. We raden aan om deze planten aan de voorkant van de border of in de buurt van een pad te zetten, want de spectaculaire show van vroege bloei is altijd een genot na een sombere winter.

Bescherm opkomend gebladerte in het voorjaar tegen slakschade. Regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen om doorbloei te stimuleren. Snijd de stelen in het najaar af tot op het maaiveld.Er kan echte meeldauw op de bladeren verschijnen.