Fagus sylvatica 'Atropunicea' - Beukenhaag

Op voorraad

Rode Beukenhaag 40-80cm

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Fagus sylvatica 'Atropunicea' - Beukenhaag

Fagus sylvatica 'Atropunicea' ofwel Rode Beukenhaag wordt veel gebruikt voor het maken van hagen van circa 80 cm tot 400 cm. Het blad van de Fagus sylvatica 'Atropunicea' loopt meestal eind april - eerste week van mei uit. De herfstkleur van Rode Beukenhaag is oranje. In de winter blijven een aantal verdorde blaadjes meestal aan de takken hangen om pas volgend jaar, wanneer de beuk opnieuw uitloopt, af te vallen. Een Rode Beukenhaag verdraagt schaduw.


De plantafstand van Fagus sylvatica 'Atropunicea' bedraagt, bij een levermaat van 40-60cm en 60-80cm circa 6 stuks per m1. Om een robustere Beukenhaag te verkrijgen worden soms twee/drie rijen aangeplant in het zgn. driehoeksverband. Soms wordt paal en draad gebruikt om de afzonderlijke planten aan te binden. Dit is vooral wenselijk in gebieden met veel wind of op plaatsen waar doorloop verwacht wordt.


Beukenhaag wordt als wortelgoed (zonder kluit) niet meer geleverd wanneer de plant uitloopt in verband met garantie. Het risico op uitdroging van de wortels wordt dan te groot. Soms wordt het plantseizoen van Beukenhaag enkele weken verlengd door de planten in koelcellen te bewaren. Planten in containers zijn vaak nog wel leverbaar maar aanmerkelijk duurder. Wanneer u dus Beukenhaag wilt gaan zetten of wilt laten zetten dan kan dat het beste gebeuren in de periode van oktober tot en met maart. Een beukenhaag slaat beter aan indien u onder in de plantvoor een laagje (3 cm) zgn. beukengrond aanbrengt. De beuk leeft namelijk in symbiose met een schimmel die zich in de beukengrond bevindt.


Een beukenhaag wordt meestal 2 maal per jaar geschoren. Vaak eenmaal voor de langste dag en een keer aan het eind van de zomer. Het is verstandig om eerst de zijkanten te snoeien en daarna pas de bovenkant. Vewijder zoveel mogelijk de afgeknipte twijgen van de bovenzijde zodat de haag er netjes uit blijft zien. Snoei de haag zodanig dat de haagvoet iets breder blijft dan de bovenzijde van de haag wat een fraaier beeld oplevert. Naast het snoeien van de beukenhaag kan het wenselijk zijn om regelmatig de haagvoet onkruidvrij te maken door de haagvoet te schoffelen.


We kunnen ook grotere maten leveren op aanvraag. 
De prijs is in grote mate afhankelijk van het transport en het volume van de totale bestelling. U kunt ons mailen op info@groeneparadijs.nl

 

Wilt u Fagus sylvatica 'Atropunicea' ofwel Rode Beukenhaag kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Rode Beukenhaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Fagus sylvatica 'Atropunicea' - Beukenhaag

Hoogte bij levering 40-80cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Rood
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 12
Aantal per strekkende meter 6
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.8 / 5 2 review(s)
 • 14-11-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goed verzorgd en geleverd.
 • 22-12-2022
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Nog niet te beoordelen.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99