Ficus carica 'Bornholms Diamant' - Vijgenboom

Op voorraad

Vijgenboom

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Ficus carica 'Bornholms Diamant' - Vijgenboom

Ficus carica 'Bornholms Diamant' is een soort Vijgenboom die afkomstig is van de Deense eilanden Bornholm en Møn. De boom groeit tot ongeveer 3 meter hoog en heeft een compacte, ronde kroon. De bladeren zijn donkergroen en hebben een glanzende textuur. De 'Bornholms Diamant' is een zelfbestuivende vijgensoort, wat betekent dat er geen andere vijgenbomen nodig zijn om vruchten te produceren. De vruchten zijn groot en rond, met een dikke, sappige vruchtvleeslaag. Ze zijn meestal geel tot bruin van kleur en hebben een zoet-zuur smaak. De bloeiperiode van de 'Bornholms Diamant' is meestal in de maanden juni tot september. Tijdens deze periode zullen er kleine, witte bloemen verschijnen die leiden tot de vijgenvruchten. De bloeikleur van deze Vijgenboom is dus wit.

 

Qua standplaats is de 'Bornholms Diamant' het beste te plaatsen in een zonnige of halfschaduwrijke plek. De boom kan wel tegen een hogere luchtvochtigheid, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is. De Ficus carica 'Bornholms Diamant' is ook winterhard en kan tegen temperaturen tot ongeveer -10 graden Celsius.

 

Als het gaat om snoeien, is het aan te raden om dit te doen wanneer de boom jong is. Dit zal helpen om de boom te vormen en de groei te bevorderen. Verwijder ook dode of beschadigde takken regelmatig om de boom gezond te houden. Snoei ook de takken terug die te ver naar binnen groeien om ervoor te zorgen dat er voldoende licht binnenkomt.

 

Wilt u Ficus carica 'Bornholms Diamant ofwel Vijgenboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vijgenboom bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ficus carica 'Bornholms Diamant' - Vijgenboom

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Maart, April
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99