Ficus carica 'Panache' - Tijgervijg

Niet op voorraad

Tijgervijg

Rating on Trustpilot

Omschrijving van Ficus carica 'Panache' - Tijgervijg

Ficus carica 'Panache' is een mediterraans soort Vijgenboom met een compacte, piramidale groei en kan tot 3 meter hoog worden. In het Nederlands wordt deze cultivar ook wel de Tijgervijg genoemd. De bloeiperiode van Ficus carica 'Panache' valt in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeikleur is geelgroen en de vruchten zijn rijp in de herfst. Let wel, Tijgervijgen zijn pas na 2 jaar eetbaar. Deze vijg is geschikt voor de standplaatsen in de volle zon tot halfschaduw en heeft een vochthoudende, humusrijke grond nodig.

 

Qua winterhardheid is Ficus carica 'Panache' goed bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius. Het is wel aan te raden om de Vijgenboom te beschermen met een winterdeken of een ander soort bescherming wanneer er extreme vorst wordt verwacht. Zo kan de Vijg goed overwinteren en zich het volgende jaar weer goed ontwikkelen.

 

Snoeien doet u in de lente, verwijder dode takken tot op 1 oog, in de zomer kunt u lange scheuten iets wat inkorten om de plant in model te houden.

 

Wilt u Ficus carica 'Panache' ofwel Vijgenboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Vijgenboom bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Ficus carica 'Panache' - Tijgervijg

Hoogte bij levering 30-60cm
Hoogte volwassen plant 300cm
Bloeiperiode Juli
Bloeikleur Groen
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
5 / 5 1 review(s)
 • 11-03-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Perfecte plant groot een gezond!
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99