Hosta fortunei 'Aureomarginata' - Hartlelie

Op voorraad

Hartlelie

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Hosta fortunei 'Aureomarginata' - Hartlelie

De Hosta fortunei 'Aureomarginata' is een vaste tuinplant met prachtig, decoratief blad; hij groeit het beste in een schaduwrijke omgeving. De Hartlelie heeft grote donkergroene bladeren met een gele rand. Tijdens de bloei steken lange bloemstengels met mooie, paarse bloemen boven de tuinplant uit. Een Hosta fortunei 'Aureomarginata' staat mooi in de border in combinatie met andere vaste planten en staat ook prachtig in een bloembak.

 

Deze van oorsprong Japanse tuinplant is ook geschikt voor de rotstuin en de oosterse tuin. De bladeren zijn mooi te gebruiken in boeketten. Zet de Hartlelie liefst op een ruime standplaats in de schaduw of een weinig zon ( onder bomen en struiken) in goed doorlaatbare tuingrond; in de zon kan ook, maar dan moet de grond wel voldoende vochtig zijn. Er is verder geen onderhoud nodig aan deze tuinplant. 

 

Hosta fortunei 'Aureomarginata' is een bladverliezende tuinplant. Deze Hartlelie bloeit van juli t/m augustus met lichtpaarse bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw - schaduw.

 

Wilt u Hosta fortunei 'Aureomarginata' ofwel Hartlelie of kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Hosta bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Hosta fortunei 'Aureomarginata' - Hartlelie

Hoogte bij levering 0-50cm
Hoogte volwassen plant 60cm
Bloeiperiode Juli, Augustus
Bloeikleur Paars
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen, Wit, Bont
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies In het voorjaar het dode blad wegnemen
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99