Iberis

4 producten

Iberis sempervirens 'Snowflake' - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens 'Snowflake' - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens 'Pink Ice'
actie
Iberis sempervirens 'Pink Ice' Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens 'Fischbeck'
actie
Iberis sempervirens 'Fischbeck' Scheefkelk of Scheefbloem
Iberis sempervirens - Scheefkelk
actie
Iberis sempervirens - Scheefkelk Scheefkelk of Scheefbloem

Een witte bloemenpracht in de tuin met een Iberis

De Iberis wordt ook wel eens scheefkelk of scheefbloem genoemd. De Iberis is een halfheester die zich kenmerkt door de kleine witte bloemetjes die bloeien in de periode van april tot ongeveer juni. De bloeiwijze van de bloemen is kransvormig, en die in het najaar plaatsmaken voor kleine geelwitte vruchtjes. U kunt het beste na de bloeiperiode de plant terugsnoeien. Zo stimuleert u een tweede bloemvorming en geniet u nog langer van de bloemenpracht van de plant. De Iberis is een laag groeiende plant die uitstekend gebruikt kan worden als bodembedekker. Ook in menig rotstuin zal de Iberis goed gedijen.

Hoe is het onderhoud bij een Iberis kopen?

Wilt u een Iberis kopen, dan moet u rekening houden met de grond waar deze in moet komen te staan en in hoeverre de plant tegen zon, vocht en schaduw kan. Dit is enigszins ook afhankelijk van de soort Iberis die u aanschaft. Alle soorten houden van een zonnige standplaats of een plekje half in de schaduw. De Iberis kan in verschillende soorten bodems worden gepland. Ook in een rotstuin zal de plant het goed doen. Enige droogte is geen probleem voor de Iberis. De plant is goed winterhard, zodat u de garantie heeft dat u het volgende jaar weer van de plant in volle bloei kan genieten.

Een Iberis bestellen bij Het Groene Paradijs

Een Iberis is een goede keuze als u een mooie bodembedekker wilt hebben of de randen van een border wilt opvullen. De plant groeit flink uit in de breedte, dus aan enkele stuks heeft u voldoende. Een Iberis bestellen kan heel gemakkelijk bij Het Groene Paradijs. Wij zijn de expert in de onlineverkoop van planten en struiken en daarnaast kunt u ook bij ons terecht als u adviezen nodig heeft over de verzorging van uw planten.