Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' - Vuurpijl

Niet op voorraad

Vuurpijl of Fakkellelie

Omschrijving van Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' - Vuurpijl

Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' is een vaste plant met de Nederlandse naam Vuurpijn of Fakkellelie. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm. De bloeiperiode is van juli tot en met september. De bloeikleur is oranje-rood bovenin de bloemaren en onder cremewit. Het blad is groen en grasachtiger dan de andere Vuurpijlen. Deze varieteit is een zeer opvallende verschijning in een border door de opvallende kleursamenstelling. 

 

Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' stelt weinig eisen aan de standplaats, maar het is het beste om deze op een zonnige plek te plaatsen. De Vuurpijl kan goed tegen periodes van droogte en juist niet tegen een te natte grond, vooral in de winter is dit funest voor de plant. De winterhardheid is goed, het is plant die in de winter niet veel bescherming nodig heeft. In de herfst kunt u de uitgebloeide bloemen wegknippen en in het voorjaar, na de vorstperiode eventueel dood blad wegnemen. 

 

Wilt u Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' ofwel Vuurpijl of Fakkellelie kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Kniphofia bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Vaste Planten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Kniphofia 'Orange Vanilla Popsicle' - Vuurpijl

Hoogte bij levering 0-30cm
Hoogte volwassen plant 60cm
Bloeiperiode Juli, Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Oranje
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 8
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99