Luzula

3 producten

Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies
actie
Luzula pilosa 'Igel' - Veldbies Veldbies 'Igel'
Luzula 'Nivea' - Veldbies
actie
Luzula 'Nivea' - Veldbies Veldbies
Luzula sylvatica - Veldbies
actie
Luzula sylvatica - Veldbies Grote Veldbies

Luzula: makkelijk te onderhouden in de tuin

Bent u op zoek naar een plant die geen hoge eisen stelt? Een plant die het goed doet in elke tuin? Dan bent u op zoek naar een Luzula, beter bekend als de Veldbies. De Veldbies is een vaste plant, maar wordt door haar kenmerken vaak onder de siergrassen thuisgebracht. Net als vele siergrassen heeft de Luzula mooie en smalle bladeren, soms met een wit-gerimpelde rand. De Veldbies krijgt in haar bloeiperiode, van april tot juli, pluisvormige en vaak witte bloemen. De Luzula is een perfecte plant om uw tuin net dat beetje meer flair te geven. Ook in een pot kan de Veldbies een prachtige toevoeging aan uw tuin zijn.

Hoe kunt u de Veldbies het beste onderhouden?

Zoals hierboven vermeld is de Luzula een plant die geen hoge eisen stelt. Hierdoor is de plant dus ook makkelijk te onderhouden. Vrijwel het enige waar u rekening mee dient te houden is de standplaats en de bodem. Voor de standplaats geldt dat de plant het liefste in halfschaduw of schaduw staat. De plant kan wel tegen zon, maar voelt zich prettiger in halfschaduw of schaduw. Dan nu de bodem, de Veldbies is fan van vochtige grond, dus wanneer er een droge periode is, is het ook belangrijk dat u de grond rondom de Luzula plant goed bewaterd. Snoeien is bij deze Veldbies/Luzula niet nodig, de plant is namelijk zeer winterhard en groenblijvend. Dit houdt in dat de bladeren in de winter niet af sterven. Hierdoor is de Veldbies een uitstekende plant om borders op te vullen of als bodembedekker.

Online een Luzula bestellen bij Het Groene Paradijs

Wilt u makkelijk en snel de Veldbies bestellen? Als u een keuze heeft gemaakt is het bij Groene Paradijs zo gepiept! Met een druk op de knop bent u trotse eigenaar(esse) van een Luzula. Bij Groene Paradijs kunt u met verschillende betaalmethodes en zelfs achteraf betalen. Zodra u de plant bij u thuis afgeleverd krijgt, heeft de plant groeigarantie zodat u er van uit kan gaan dat de Luzula in topconditie is. Bij de Veldbies is deze groeigarantie 1 maand. Wilt u meer informatie over de Veldbies? Of misschien informatie over andere planten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Kenmerken luzula

Hoogte volgroeide plant 30cm tot 60cm
Bloemkleur Groen, wit, bruin
Bloeitijd April, mie, juni, juli, augustus
Planttijd Heel het jaar behalve met vorst
Winterhardheid zeer goed, goed

Veelgestelde vragen over Luzula

De luzula, beter bekend als de veldbies, is een wintergroene plantensoort. Snoeien is dus niet noodzakelijk, maar mochten er bruine plekken voorkomen op de bladeren, kunt u de plant in maart, april of mei terugsnoeien tot maximaal 10 cm boven de grond. Hierdoor hebben de planten meer energie om frisse en groene bladeren te maken.
Voor het beste resultaat raden wij aan om de luzula met 7 tot 9 stuks per m2 te planten. Door de veldbies te planten in groepen is deze plant ideaal te gebruiken als bodembedekker. Als u op zoek bent naar een plant om uw tuin mee op te vullen, is de luzula een echte aanrader.
We raden aan om de luzula te combineren met planten die op een ander moment bloeien. U kunt ervoor kiezen om de veldbies samen te planten met een niet wintergroene plant. Doordat de veldbies dit wel is zal er ook in de winter sierwaarde aanwezig zijn in uw tuin. Bekijk bijvoorbeeld onze omphalodes verna eens. Dit vergeet-mij-nietje bloeit van april tot mei en geeft extra kleur aan uw tuin.