Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' - Handappel

Op voorraad

Handappel

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' - Handappel

Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' is een van de bekendere appelbomen en bloeit in april met witroze bloemen. De appels aan deze boom zijn tamelijk klein en groen-geel van kleur met een rode blos aan de zonzijde. Ze zijn sappig en zoet tot licht zuur van smaak. Goed als handappel maar kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld appelmoes, compote, sap of appeltaart mee te maken. De appels zijn eetbaar vanaf oktober en ze blijven houdbaar tot december. Het is raadzaam om de Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' te bestuiven met een andere appelsoort bijvoorbeeld 'Elstar', 'Golden Delicious' of 'Gala'. Hierdoor verbeterd de productie.

 

Snoeiadvies: U kunt de boom snoeien zolang er geen bladeren aan de boom zitten, dus ook in de winter. Veel en sterk snoeien geeft een sterke groei reactie. Het gezegde 'snoeien doet groeien' is hier echt van toepassing en bij te veel groei komt de vruchtknopzetting in gevaar. Als de boom de gewenste hoogte heeft, hoeft de kop niet meer gesnoeid te worden. Het eerste jaar de koptak voor 1/3 terugsnoeien, samen met de 3 zijtakken. Dit omdat het boompje nog flink moet groeien en zich moet vormen. De takken die groeien op de insnoeiplaatsen worden weer voor 1/3 gesnoeid. Blijf dit herhalen totdat de boom de gewenste hoogte heeft. Daarna stopt u met snoeien en stopt de groei ook vanzelf. Door het insnoeien groeien er aan de ingesnoeide takken kleine nieuwe takjes welke heel belangrijk zijn. Deze takjes mogen nooit ingesnoeid worden! Dit zijn namelijk de takjes waar de vruchtknoppen en vruchten aan gaan groeien. Plaats een boompaal bij het aanplanten.

Meer informatie over Malus domestica 'Cox's Orange Pippin' - Handappel

Hoogte bij levering 120cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode April
Bloeikleur Wit, Roze
Standplaats Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99