Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - Prachtriet

Op voorraad

Prachtriet

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - Prachtriet

Miscanthus sinensis Gracillimus behoort ongetwijfeld tot de belangrijkste groep siergrassen voor de tuin. Het bijzondere van de Prachtriet Gracillimus is dat de plant bijna niet bloeit in ons klimaat. Miscanthus sinensis Gracillimus groeit mooi polvormig en behoord daarmee tot de groep 'nette' grassen. Prachtriet Gracillimus heeft een imposant voorkomen. Met z’n hoogte van 175cm is Miscanthus sinensis Gracillimus een zeer opvallende plant waarvan de bladeren, net als bij bamboe, in het minste zuchtje wind bewegen. Dat geeft een heel exotisch, tropisch effect.


Miscanthus sinensis Gracillimus is een van de oudste en meest elegante Chinese rietsoorten in de tuincultuur. Zijn sierlijke uiterlijk wordt al aangegeven door de naam die aan het siergras is gegeven vanwege het bijzonder smalle gebladerte. De beroemde meerjarige tuinman Karl Foerster, die in de 20e eeuw in Duitsland campagne voerde voor het gebruik van grassen in beddengoed en tuinontwerp, zorgde voor de verspreiding van Miscanthus Gracillimus als "nobel gebouwd, bijna mansgroot en zelden bloeiend gras". Hij gaf de voorkeur aan de term Prachtriet Gracillimus voor het Chinese riet dat bekend staat als Eulalia-gras. De oorspronkelijke thuisbasis van het Prachtriet (Miscanthus sinensis) ligt in de heuvels en bergen van Japan. Het zoete gras (Poaceae) komt van nature voor in Korea en China.


Prachtriet Gracillimus groeit het beste op een humushoudende grond, die permanent vocht kan vasthouden. Miscanthus sinensis Gracillimus is een soort Prachtriet dat niet of nauwelijks zal bloeien. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere grassoorten. Als er pluimen in de Miscanthus sinensis Gracillimus komen, blijven die ook in de winter decoratief. Dit gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs.

Wilt u Miscanthus sinensis Gracillimus - Prachtriet Gracillimus kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Prachtriet bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Miscanthus sinensis 'Gracillimus' - Prachtriet

Hoogte bij levering 5-50cm
Hoogte volwassen plant 200cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober, November
Bloeikleur Grijs
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 3
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.4 / 5 7 review(s)
 • 06-04-2024
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Tot nu toe doet hij het goed..
 • 11-08-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima, ziet er goed uit
 • 27-05-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Na 4 weken nog niets binnen
 • 12-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Indien nodig plaatsen we nogmaals een bestelling
 • 09-03-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Alles geplant, nu nog even afwachten of het “aanslaat”
 • 11-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima planten, natuurvriendelijk verpakt!
 • 15-07-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Deze planten in kleine potten gekocht in het voorjaar, groeit redelijk snel en in het najaar als beloning een prachtige bloei. Kwaliteit is niets mis mee.
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99