Molinia arundinacea - Pijpenstrootje

Op voorraad

Pijpenstrootje

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Molinia arundinacea - Pijpenstrootje

Molinia arundinacea of Pijpenstrootje is een middelgrote, bladverliezende grassoort met hoge overhangende bloemstengels en bloeit met een lichtbruine aar. De bladeren zijn middengroen, grasachtig en kleuren in het najaar mooi oranjegeel tot geel. Pijpenstrootje groeit polvormig en staat het liefste op een zonnige plaats, al wordt lichte schaduw ook goed verdragen.

 

De grond dient niet al te droog te zijn. Molinia arundinacea groeit tot een indrukwekkende hoogte van meer dan 2 meter. Deze Molinia bloeit van augustus tot oktober met luchtige, paarsbruine bloempluimen, die later in de zomer geelbruin verkleuren. De bloemaren lenen zich erg goed als droogbloem eventueel gebruikt in het populaire droogbloemenboeket. De luchtige transparante bloeiwijze van Molinia arundinacea geeft in de winter een mooi silhouet.

Wilt u Molinia arundinacea - Pijpenstrootje kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Pijpenstrootje bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Molinia arundinacea - Pijpenstrootje

Hoogte bij levering 5-30cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Augustus, September
Bloeikleur Paars
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99