Monarda

9 producten

Monarda 'Marshall's Delight' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Marshall's Delight' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda didyma 'Balmy Rose' - Bergamotplant
actie
Monarda didyma 'Balmy Rose' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda didyma 'Balmy Lilac' - Bergamotplant
actie
Monarda didyma 'Balmy Lilac' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda 'Scorpion' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Scorpion' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda 'Gardenview Scarlet' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Gardenview Scarlet' - Bergamotplant Bergamotplant 'Gardenview Scarlet'
Monarda 'Prärienacht' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Prärienacht' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda 'Schneewittchen' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Schneewittchen' - Bergamotplant Bergamotplant
Monarda 'Croftway Pink' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Croftway Pink' - Bergamotplant Bergamotplant 'Croftway Pink'
Monarda 'Cambridge Scarlet' - Bergamotplant
actie
Monarda 'Cambridge Scarlet' - Bergamotplant Bergamotplant 'Cambridge Scarlet'

De Monarda is altijd een mooie plant om te zien

De Monarda is een plantengeslacht die voorkomt uit de lipbloemenfamilie. De lipbloem dankt zijn naam aan de bijzondere vorm van de kroonbladen van de bloem. Deze bladeren zijn dusdanig met elkaar vergroeid, dat er een boven- en onderlip ontstaat. Hierdoor zijn deze planten altijd heel bijzonder om te zien. Overigens zijn er van de Monarda ook soorten met iets anders gevormde bloemen. De Monarda soorten zijn meestal lage planten en dus prima te gebruiken als een bodembedekker of om bloembakken te vullen met gemakkelijk te onderhouden planten. Overigens is het aan te raden om een Monarda in het voorjaar wel te snoeien, zodat deze de winter overleeft.

Welke Monarda kopen voor uw tuin?

Van de Monarda zijn verschillende soorten verkrijgbaar. De meeste bekende is de Monarda dydima. Van deze soort zijn ook weer verschillende cultivar in diverse fleurige kleuren. De Monarda dydima wordt ook wel Bergamotplant genoemd en valt op door de sterk ruikende bloemen en bladeren. Uit de aromatische bladeren kan zelfs olie geperst worden. Vlinders en bijen zullen al snel tot de Monarda aangetrokken worden, zodat u altijd levendigheid in uw tuin heeft. Ook de Monarda ´Schneewittchen´ is een prachtige plant. De naam verraadt de kleur van de bloemen al. De bloemen van deze soort zijn sneeuwwit en hebben een stekelige vorm. Ook deze plant geurt enorm en dit komt de biodiversiteit in uw tuin ten goede.

Een Monarda bestellen bij Het Groene Paradijs

Bij Het Groene Paradijs kunt u iedere soort Monarda bestellen die u mooi lijkt in uw tuin. Dit kan gemakkelijk online, zodat u niet de deur uit hoeft om op plantenjacht te gaan. In onze webshop kunt u gemakkelijk zoeken op een Monarda of op andere planten en struiken die u zoekt. Al onze planten zijn voorzien van foto´s en een uitgebreide omschrijving. Zo weet u exact hoe u de plant moet onderhouden.