Muurbloem

3 producten

Erysimum 'Bowles Mauve' - Steenraket
actie
Erysimum 'Bowles Mauve' - Steenraket Steenraket of Muurbloem
Erysimum suffruticosum 'Goldstaub' - Steenraket
actie
Erysimum suffruticosum 'Goldstaub' - Steenraket Steenraket of Muurbloem
Erysimum 'Constant Cheer' - Steenraket
actie
Erysimum 'Constant Cheer' - Steenraket Steenraket of Muurbloem

Een Muurbloem in de tuin is altijd bijzonder

De Muurbloem wordt ook wel onder de botanische naam Erysimum gekend. Hij valt onder de kruisbloemenfamilie. De naam Muurbloem is niet geheel toevallig, het is een typische plant die groeit op oude muren van onder andere kerken en ruïnes. Als wilde plant zult u de Muurbloem nauwelijks meer tegenkomen. Het is zelfs zo dat de wilde Muurbloem in Nederland erg zeldzaam is geworden en een beschermde status heeft gekregen. Hoewel de Muurplant al ruim 2.000 jaar geleden in de Lage Landen is geïntroduceerd door de Romeinen, moeten oude muren die deze plant bevat, voorzien worden van de nodige beschermingsmaatregelen. Als cultivar is de Muurbloem nog voldoende aanwezig en wordt in tuinen nog veel gebruikt.

Daarom moet u een Muurbloem kopen

Wilt u een Muurbloem kopen, dan heeft u het voordeel dat u meerdere jaren met de plant kunt doen. Wanneer u de Muurbloem plant, dan zal deze in het eerste jaar nog geen bloemen geven. Dit zal pas gebeuren in het tweede jaar. De wilde Muurbloem is goudgeel van kleur, de cultivars hebben ook andere kleuren, zoals oranje, donkergeel en roodbruin. De plant geeft kleine bloemetjes op de typische bloeiwijzen van dit plantengeslacht. Hoewel de naam Muurbloem indiceert dat de plant aan de muur groeit, zijn de cultivars juist hele mooie vaste tuinplanten. De plant is overigens matig winterhard. U moet tijdens de wintermaanden maatregelen nemen om de plant te beschermen.

Online uw Muurbloem bestellen bij Het Groene Paradijs

De bloemen van de Muurbloem zijn erg leuk om te zien, vooral als u verschillende kleuren in de tuin heeft staan. Een Muurbloem bestellen is dan zeker ook een aanwinst voor uw tuin. U kunt een Muurbloem bestellen bij Het Groene Paradijs. Dit kan geheel online. U maakt in onze webshop uw keuze voor de soort en wij zorgen er dan voor dat u uw Muurbloem zo snel mogelijk thuis geleverd krijgt. Uiteraard goed verpakt en zonder schade.