Nandina domestica 'Compacta' - Hemelse Bamboe

Niet op voorraad

Hemelse Bamboe Compacta

Omschrijving van Nandina domestica 'Compacta' - Hemelse Bamboe

De Nandina domestica 'Compacta' is een mooie sierheester met van rood naar groen verkleurende bladeren. Deze tuinplant brengt Oosterse sfeer in een tuin; oorspronkelijk komt Schijnbamboe uit China en Japan. Heel bijzonder is de verkleuring van het blad, van rood in het voorjaar naar groen in de zomer en dan weer rood in de herfst en de winter. Daarbij bloeit deze tuinplant in de zomer met witte pluimvormige bloemen, waarna in het najaar rode bessen verschijnen.

 

Als solitair komt de Nandina domestica 'Compacta' het mooist tot zijn recht. Geef hem een wat beschutte plek, want bij strenge vorst is de tuinplant niet helemaal winterhard en kunt u het beste de plant beschermen. Ingevroren takken kunnen in het voorjaar teruggesnoeid worden. Nandina domestica is een groenblijvende tuinplant. Deze Schijnbamboe bloeit in juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon / halfschaduw.

 

Wilt u Nandina domestica 'Compacta' ofwel Schijnbamboe of Hemelse Bamboe kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Hemelse Bamboe bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Nandina domestica 'Compacta' - Hemelse Bamboe

Hoogte bij levering 20-40cm
Hoogte volwassen plant 100cm
Bloeiperiode Juni, Juli
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Matig
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99