Pennisetum alopecuroides magic

6 producten

Pennisetum alopecuroides 'Viridescens' - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides 'Viridescens' - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras 'Viridescens'
Pennisetum alopecuroides 'Black Beauty' - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides 'Black Beauty' - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras 'Black Beauty'
Pennisetum alopecuroides Black Alvernee - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides Black Alvernee - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras Black Alvernee
Pennisetum alopecuroides - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras Hameln
Pennisetum orientale - Lampenpoetsersgras
actie
Pennisetum orientale - Lampenpoetsersgras Lampenpoetsersgras orientale

Wat zijn de mogelijkheden met de Pennisetum alopecuroides Magic?

De Pennisetum alopecuroides is de officiële benaming voor Lampenpoetsersgras. Het is een erg populaire soort siergras, waar diverse cultivars van bestaan. Ook de Pennisetum alopecuroides Magic is één van deze cultivars. De Pennisetum alopecuroides Magic is ook één van de hogere soorten Lampenpoetsersgras. Gemiddeld wordt de ´Magic´ tussen de 70 en 100 centimeter hoog. Het siergras heeft lange groene bladeren, die tijdens het najaar verkleuren naar groen bruin en oranje bruin. Het is geen groenblijvende siergras en tijdens de winter zelfs bladverliezend, maar u geniet wel van de vele kleuren die de jaargetijden voortbrengen.

Waarom wilt u een Pennisetum alopecuroides Magic kopen?

In de herfst zijn de meeste planten in uw tuin al redelijk uitgebloeid. Als u toch nog wat behoefte heeft aan kleur in de herfst, dan moet u een Pennisetum alopecuroides Magic kopen. Dit siergras begint met de bloei in augustus en zal zeker tot oktober blijven bloeien. Tijdens de bloei ontstaan er lichtbruine pluizige pluimen, die tijdens de winter wit tot zilver van kleur worden. Hoewel het blad tijdens de winter verdwijnt, blijven de stengels wel de hele winter aanwezig. Laat dit gewoon zitten, hiermee beschermt u het siergras tijdens de winter. In het vroege voorjaar kunt u de dode stengels snoeien en ontstaan er nieuwe scheuten. Omdat Pennisetum alopecuroides Magic matig winterhard is, kan het soms nodig zijn om beschermende maatregelen te treffen.

Een Pennisetum alopecuroides Magic bestellen bij Het Groene Paradijs

Door de Pennisetum alopecuroides Magic te bestellen, haalt u een mooie laatbloeier in uw tuin. U kunt dit siergras gewoon thuis bestellen in de webshop van Het Groene Paradijs. Het kost u dus nauwelijks moeite en u heeft bij ons nog veel meer keuze uit verschillende soorten van Lampenpoetsersgras en andere planten en struiken. U ontvangt uw bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen en uiteraard stevig verpakt. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder, wanneer u nog vragen heeft over de verzorging of als u hulp nodig heeft bij het maken van een keuze.