Pennisetum alopecuroides 'Reborn' - Lampenpoetsersgras

Op voorraad

Lampenpoetsersgras 'Reborn'

Rating on Trustpilot
Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pennisetum alopecuroides 'Reborn' - Lampenpoetsersgras

Pennisetum Reborn siergras
De Pennisetum Reborn ofwel Lampepoetsersgras is een vaak gezien siergras met opgaande groei en smal blad. De Pennisetum Reborn wordt maximaal 70 centimeter hoog. Van juli tot en met september bloeit de plant met lichtbruine bloemaren die tot diep in de winter aan de plant kunnen blijven en verkleuren naar zilverwit. Het groene blad van dit Lampenpoetsersgras verkleurt in de herfst naar groengeel en de plant is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw herfsttuin. Pennisetum Reborn wordt het beste toegepast in groepen, maar doet het ook goed als kleine solitair in een pot op terras of balkon. De Pennisetum Reborn gedijt het beste op vochthoudende, goed doorlatende grond in de volle zon, maar groeit ook in de schaduw. In maart kunt u de uitgebloeide aren en bladeren terugsnoeien tot 10cm boven de grond. In vergelijking met de overige Pennisetum soorten is deze variant nog minder bekend. Dit Lampenpoetsersgras wordt dan ook op minder grote schaal gekweekt en is hierdoor sommige perioden moeilijk verkrijgbaar.

Pennisetum Reborn bestellen
Als u besluit Pennisetum Reborn bij u in de tuin te gaan planten kunt u het beste de bodem goed voorbereiden. Spitten zorgt voor voldoende zuurstof in de bodem en potgrond mengen met de aarde voegt voldoende voeding toe voor de eerste maanden. Als u de bodem goed voorbereid voorkomt dit teleurstellingen, zoals uitval van de planten. Verder is deze Pennisetum Reborn onderhoudsvriendelijk en behoeft dus weinig aandacht. Wel raden wij aan om ieder voorjaar wat extra voeding aan dit siergras toe te dienen. Dit kan het beste in de vorm van Organische Meststoffen, dan bent u verzekerd van een 100% natuurlijk product en een langdurige werking.

Onze webshop heeft een uitgebreid assortiment aan siergrassen, dus er is keus voor iedereen. Dankzij het gemakkelijke bestelproces bent u in korte tijd klaar met het maken van uw bestelling. Daarna zal de bestelling binnen enkele werkdagen in goede conditie bij u thuis arriveren. 

Met de Pennisetum alopecuroides ´Reborn´ heeft u zwierend siergras in de tuin

Wilt u een gemakkelijk te onderhouden en elegant siergras in de tuin? De Pennisetum alopecuroides ´Reborn´ komt hier zeker voor in aanmerking. Een meer begrijpelijker en beter uit te spreken naam voor dit siergras is Lampenpoetsersgras. Dit siergras met een hoge steel tot maximaal 70 centimeter, heeft een lange bloeiperiode vanaf juli tot september. Er groeien bovenin de steel lichtbruine bloemaren die als pluimen met de wind mee zweven. Dit geeft de tuin een zeer elegante uitstraling. Bovendien kan Lampenpoetsersgras zowel in de tuin als solitair in een plantenbak of in een pot op het terras of balkon worden geplaatst.

Wat zijn de vereisten voor het plaatsen van Lampenpoetsersgras?

Pennisetum alopecuroides ´Reborn´ is niet alleen een prachtige siergras voor in de tuin, het is ook een relatief gemakkelijk te onderhouden grassoort. U kunt deze in de volle zon plaatsen, maar ook in de schaduw of halfschaduw. Voor het planten moet u wel enige voorbereidingen treffen. Het is belangrijk dat er voldoende zuurstof in de bodem zit, dus spit de grond eerst goed om en zorg voor een goede vochthoudende en water doorlatende grond. Voeg jaarlijks wat meststoffen toe, dan mag u rekenen op een goede groei. Lampenpoetsersgras is goed winterhard, maar niet wintergroen. Snoei in het voorjaar daarom het gras tot 10 centimeter hoogte, zodat er nieuwe scheuten aangemaakt worden.

De Pennisetum alopecuroides ´Reborn´ bij Het Groene Paradijs

Lijkt het u ook leuk om uw tuin op te fleuren met de prachtige stengels siergras van de Pennisetum alopecuroides ´Reborn´? U kunt deze siergrassoort en nog vele andere grassoorten, planten en struiken online aanschaffen in de webshop van Het Groene Paradijs. Wij hebben een zeer grote keuze en wij leveren snel. Bovendien wordt uw bestelling altijd in een zeer goede verpakking verzonden voor een ongeschonden aankomst. En wanneer u nog advies nodig heeft over de verzorging van Lampenpoetsersgras, dan mag u altijd contact met ons opnemen.

Wilt u Pennisetum alopecuroides Reborn - Lampenpoetsersgras kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Lampenpoetsersgras bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Siergrassen. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Pennisetum alopecuroides 'Reborn' - Lampenpoetsersgras

Hoogte bij levering 5-50cm
Hoogte volwassen plant 70cm
Bloeiperiode Augustus, September, Oktober
Bloeikleur Bruin, Grijs
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Rating on Trustpilot
4.5 / 5 10 review(s)
 • 06-08-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Ook dit gras moet nog goed gaan groeien , maar volgend jaar staat er vast een mooie bos
 • 02-04-2023
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Geplant en nu maar afwachten of ze pakken en gaan groeien
 • 06-10-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Planten zien er gezond uit.
 • 21-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Goed maar de verpakking heeft de reborn geen goed gedaan.
 • 17-09-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  De plant was goed verpakt en arriveerde in prima staat.
 • 24-08-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Pakken goed en komen al in het eerste jaar pluimen in.
 • 06-06-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Prima levering en planten dik ok.
 • 20-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Voor de pot , heel kleine plant met weinig wortels
 • 11-05-2021
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mooi product
 • 30-01-2020
  5 out of five star rating on Trustpilot
  Mijn tuin is prachtig geworden dankzij dit mooie grasje!
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99