Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel

Op voorraad

Glansmispel

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel

Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel Pink Marble

Photinia fraseri 'Pink Marble' ofwel Glansmispel valt op door zijn bonte kleurrijke blad. Photinia fraseri 'Pink Marble' is goed winterhard en wintergroen. Photinia fraseri 'Pink Marble' wordt 150cm hoog. De witgroene Glansmispel 'Pink Marble' brengt variatie in het lokale groen! Het spannende kleurenspel van de bladeren inspireert. Bij het vormen van het blad, wordt de roze kleur getoond en vertoont het een mooi patroon van donkerrode vlekken. In de loop van het jaar verandertzijn bladkleur in een diepgroene kleur. Het blad is versierd met een witte rand en roze vlekken zorgen voor fascinerende accenten. Ten slotte verschijnt in de zomer een spannende bronstint met een roze bladrand bij Glansmispel 'Pink Marble'. Maar de plant scoort niet alleen met zijn bladdecoratie. De witte bloem is ook mooi om naar te kijken en voorziet insecten van voedsel.

 

Uit de bestoven bloemen worden aantrekkelijke vruchten gevormd, die slechts enkele millimeters in diameter bereiken. Ze zijn erg populair bij vogels en maken van de witgroene Glansmispel 'Pink Marble' een aantrekkelijke tuinplant met vooer voor vogels. De planten van deze soort groeien heel goed in halfschaduw. Een standplaats in de zon bevordert echter de groei van Photinia fraseri 'Pink Marble'. De struik bereikt een hoogte van 300 tot 400 cm en vergelijkbare waarden in de breedte. In een goed gedraineerde en licht zure grond ontwikkelt de plant zich uitstekend. De witgroene Glansmispel 'Pink Marble' is geschikt voor het planten van een gevarieerde haag en als privacyscherm voor een terras. Want de haagplant is groenblijvend en doet het hele jaar door als dichte haagplant dienst. In de winter overleeft de sierheester gemakkelijk temperaturen tot -18 °C. Wel is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en op vorstvrije dagen van water te voorzien.

Wilt u Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel 'Pink Marble' kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Glansmispel bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Photinia fraseri 'Pink Marble' - Glansmispel

Hoogte bij levering 20-60cm
Hoogte volwassen plant 150cm
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen, Wit
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 5
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg DCM Meststof Hagen, Taxus & Coniferen 3 kg Voeding voor coniferen, naaldbomen, sparren, taxus en hagen
  14.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99