Pieris japonica 'Passion' - Rotsheide

Op voorraad

Rotsheide

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pieris japonica 'Passion' - Rotsheide

Pieris japonica 'Passion' ofwel Rotsheide behoort tot de familie van de ericaceae (heideachtigen). Van oorsprong komt deze sierheester uit Japan en China. Het wintergroene blad is smal, lancetvormig en 4 tot 6 centimeter lang. Bij het uitlopen is het jonge blad rood en contrasteert het mooi met het oudere, glanzend donkergroene blad. In de herfst vormen zich rode bloemknoppen die in maart en april met donkerroze bloemen uitkomen. Het zijn klokjesachtige bloemen die aan bloemstelen bij elkaar staan. De bloemstelen worden 10 tot 12 centimeter lang.

 

De Pieris japonica 'Passion' is een langzaam groeiende sierheester heeft blad tot aan de grond en wordt tot 1 meter hoog. Het is een struik met een grillige, opgaande groei. De plant is goed winterhard. De Pieris japonica 'Passion' staat graag in matig voedselrijke grond. Omdat de pieris ondiep wortelt, moet de grond vochthoudend tot vochtig zijn maar wel goed water doorlaten. Dit heestertje voelt zich het best thuis in de lichte schaduw. In de schaduw krijgt de plant minder bloemen. Zet de 'Passion' echter liever niet op een plek in de (volle) zon om uitdrogen te voorkomen. Geef deze pieris verder een plek waar niet al te veel wind komt. De pieris heeft van nature een mooie vorm en hoef je niet te snoeien. Wil je hem toch wat snoeien? Doe dit dan direct na de bloei. Knip ingevroren of uitgedroogde takken en bladeren weg.

 

Wilt u Pieris japonica 'Passion' ofwel Rotsheide kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Rotsheide bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Sierheesters. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Pieris japonica 'Passion' - Rotsheide

Hoogte bij levering 20-40cm
Hoogte volwassen plant 100cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Roze
Standplaats Zonnig, Halfschaduw
Bladkleur Rood, Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Goed
Aantal per m² 3
Aantal per strekkende meter 2
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten 30 liter Potgrond geschikt voor zuurminnende planten
  11.99
 • DCM Turf 30 liter DCM Turf 30 liter Ideaal voor gebruik bij de aanplant van zuurminnende planten
  8.49
 • DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea Voeding voor zuurminnende planten - Verpakking 1,5kg
  15.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99