Potentilla

5 producten

Potentilla fruticosa 'Elizabeth' - Ganzerik
actie
Potentilla fruticosa 'Elizabeth' - Ganzerik Ganzerik 'Elizabeth'
6.55 7.99
Bekijk product
Potentilla aurea - Ganzerik
actie
Potentilla aurea - Ganzerik Gouden Ganzerik
Niet op voorraad 3.99
Bekijk product
Potentilla atrosanguinea - Ganzerik
actie
Potentilla atrosanguinea - Ganzerik Ganzerik
3.77 3.99
Bekijk product
Potentilla tridentata Nuuk - Ganzerik
actie
Potentilla tridentata Nuuk - Ganzerik Ganzerik Nuuk
3.77 3.99
Bekijk product
Potentilla nepalensis Miss Willmott - Ganzerik
actie
Potentilla nepalensis Miss Willmott - Ganzerik Ganzerik Miss Willmott
3.77 3.99
Bekijk product

Ga ook voor de gemakkelijke Potentilla

Potentilla is een plantengeslacht die ook naar de naam Ganzerik luistert. Dit geslacht komt voort uit de rozenfamilie en bevat een veelheid van verschillende planten, kruidenplanten en heesters. De naam Potentilla is afgeleid van het Latijnse woord potens, wat ook wel machtig betekent. Dit is weer een verwijzing naar de krachtige medicinale werking van sommige plantensoorten uit het Potentilla geslacht. Onder dit geslacht vallen ongeveer 500 verschillende soorten planten. Kenmerkend aan de planten uit dit geslacht, zijn de bloemen met drie of vijf overlappende blaadjes. Afhankelijk van de soort, kunt u kiezen uit verschillende bloemkleuren.

read-more-splitter

Het voordeel van weinig onderhoud bij een Potentilla kopen

De Potentilla is een erg gemakkelijk te onderhouden plant. Gaat u een Potentilla kopen en dan maakt het niet uit welk soort, onderhoud zult u nauwelijks hebben. Enkele soorten komen van nature voor in de Himalaya en hierdoor is de plant zeer goed winterhard. Wel zal de plant in de winter zijn blad verliezen. Zet de plant in halfschaduw, dan zal deze tijdens de zomermaanden juni tot augustus tot bloei komen. De Potentilla is gemakkelijk te gebruiken als vaste tuinplant of voor een border, maar u kunt de plant ook in een bloembak zetten. Ook binnenshuis zult u veel plezier beleven aan de mooie Potentilla.

Een Potentilla bestellen bij Het Groene Paradijs

Hoe en waar u de Potentilla ook voor wilt gebruiken, eenmaal gepoot, zult u hier nauwelijks meer omkijken naar hebben. Een Potentilla bestellen gaat gemakkelijk bij Het Groene Paradijs. Wij bieden onze planten namelijk online aan via onze webshop. U kunt dus planten en struiken online kopen. Hiermee bespaart u tijd en u heeft alle tijd om rustig vanuit huis één van de soorten Potentilla´s te kiezen. Heeft u nog vragen over het onderhoud van een Potentilla of over een andere plant die u wilt bestellen? Ook dan helpen wij u graag verder.