Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' - Laurierhaag

Op voorraad

Laurierkers of Laurierhaag

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' - Laurierhaag

De Prunus laur. 'Rotundifolia' ofwel Laurierkers is een groenblijvende haagplant die zeer winterhard is. Deze Laurierkers is een sterk groeiende heester, die behoorlijk breed kan worden. Prunus Rotundifolia wordt vaak gebruikt als heg om wind te vangen, wil je dat hij niet te breed wordt, dan moet je deze haagplant twee maal per jaar snoeien.

 

Prunus laur. 'Rotundifolia' kan ongeveer 250cm hoog worden. De Laurierkers kan in zon en schaduw geplaatst worden. In principe doet deze haagplant het op alle grondsoorten goed, maar de Laurierkers heeft een voorkeur voor voedselrijke, humusrijke en kalkhoudende grond. Deze Prunus kan goed tegen wind, en verdraagd ook lage temperaturen. Aanplanten kan het best gebeuren tussen eind oktober en begin maart, u dient na het aanplanten de eerste tijd voldoende water worden gegeven.

 

Prunus laurocerasus Rotundifolia heeft grootbladig, glanzend lichtgroen blad met een lancetvorm. Het blad wordt tot 11 cm lang. Het is een groenblijvende struik. Het blad van Prunus is giftig. Deze struik groeit dicht en compact, met opgaande takken en hij groeit breed uit. Deze haagplant bloeit met witte opgaande aren van ongeveer 20 cm hoog in april en mei, na de bloei vormt de Prunus zwarte bessen.

 

Prunus laurocerasus Rotundifolia hoeft niet gesnoeid te worden, maar wordt dan wel hoog en vooral breed. Vooral bij het gebruik als heg is het verstandig om twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer kan eind mei plaatsvinden, de tweede snoei in september. Bemesten kunt u het beste eind mei en in juli uitvoeren, zodat de plant sterk en gezond blijft.

 

Wilt u Prunus laur. 'Rotundifolia' - Laurierkers kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Laurierhaag bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Haagplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' - Laurierhaag

Hoogte bij levering 10-50cm
Hoogte volwassen plant 250cm
Bloeiperiode Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Bladkleur Groen
Wintergroen Ja
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 7
Aantal per strekkende meter 4
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • 50 x Prunus laur. Rotundifolia - Laurierhaag 60-80cm
  actie
  50 x Prunus laur. Rotundifolia - Laurierhaag 60-80cm 12,5 strekkende meter Laurierhaag in C5(liter) pot met hoogte 60-80cm
  599.99 699.99
 • 50 x Prunus laur. Rotundifolia - Laurierhaag 80-100cm
  actie
  50 x Prunus laur. Rotundifolia - Laurierhaag 80-100cm 16,66 strekkende meter Laurierhaag in pot of met kluit
  649.99 699.99
 • 50 x Prunus 'Rotundifolia' - Laurierhaag 100-125cm
  actie
  50 x Prunus 'Rotundifolia' - Laurierhaag 100-125cm 16,67 strekkende meter Laurierhaag
  699.99 799.99