Pyrus communis 'Conference' op stam - Perenboom

Op voorraad

Perenboom

Bijpassende producten om mee te bestellen

Omschrijving van Pyrus communis 'Conference' op stam - Perenboom

Pyrus communis 'Conference' op Stam is een Perenboom die in Nederland verreweg de populairste soort is. Het feit dat het een erg productieve boom is en ook zelfbestuivend maakt het een van de gemakkelijkste perenrassen! De peer is slank en zeer sappig met een zoete zachte smaak. De vrucht is groen van kleur, later geel groen met veel 'roestkleurige' vlekken. Het lichtoranje vruchtvlees is zoet en sappig en de schil is hard, waardoor de peer lang houdbaar blijft. U kunt deze namelijk, mits gekoeld, enkele maanden bewaren. 'Conference' is een herfstpeer en winterpeer en kan geoogst worden vanaf september. De bloeitijd van de Pyrus communis 'Conference' is in april/mei, met witte bloemen.

 

Snoeiadvies: Bomen die pitvruchten geven kunnen gesnoeid worden zolang er geen bladeren aan de boom zitten, dus ook in de winter. Sterk snoeien geeft altijd een sterke groeireactie en daardoor kan de kwaliteit van de vruchtzetting in gevaar komen. Als de boom op gewenste hoogte is, niet meer in de kop snoeien. U kunt de eerste 2/3 jaar de koptak en de 3 zijtakken voor 1/3 terugsnoeien zodat de boom kan groeien en zich kan vormen. Dit blijft u herhalen tot de boom de door u gewenste hoogte heeft. Door het snoeien gaan er kleine takjes groeien aan de ingesnoeide takken, dit zijn de takjes waar de vruchten later aan gaan groeien, snoei deze dus nooit weg! Als de boom van binnen te vol wordt moet u de eenjarige loten die zijn ontstaan op de gesteltakken in zijn geheel wegknippen. Nooit half doorknippen want dan ontstaan er weer zijtakken. Als er genoeg ruimte is voor groei kunt u ze laten staan. Het eerste jaar groeit een loot, vruchtknoppen zullen het tweede jaar verschijnen, vanaf het derde jaar kunnen er vruchten ontstaan. Let tijdens het snoeien goed op wat bloem- en bladknoppen zijn. U kunt bloemknoppen wegsnoeien, bladknoppen niet. Bloemknoppen worden 2 weken eerder 'wakker' dan bladknoppen, dus wacht bij twijfel af tot het 'wakker worden' van de bloemknoppen.

 

Wilt u Pyrus communis 'Conference' op Stam ofwel Perenboom kopen of bestellen?

Bij Het Groene Paradijs kunt u veilig en gemakkelijk Perenboom bestellen, wij geven altijd 1 maand groeigarantie op al onze Fruitplanten. Dus mocht er onverhoopt een plant niet aanslaan in uw tuin, dan zorgen wij kosteloos voor een vervanger. Daarnaast krijgt u bij u bestelling altijd de juiste informatie over de juiste aanplant- en verzorgingswijze van uw planten. Mocht u nog twijfelen kunt u altijd Contact opnemen met onze deskundige klantenservice of kijken naar ervaringen van onze klanten op Trustpilot.

Meer informatie over Pyrus communis 'Conference' op stam - Perenboom

Hoogte bij levering 100-175cm
Hoogte volwassen plant 500cm
Bloeiperiode April, Mei
Bloeikleur Wit
Standplaats Zonnig
Bladkleur Groen
Wintergroen Nee
Winterhardheid Zeer goed
Aantal per m² 1
Snoeiadvies Zie omschrijving
Aanplantadvies Heel het jaar behalve bij vorst
Onderhoudsvriendelijk Ja
Voeding Organo Top
Potgrond DCM universele potgrond
Anderen bestellen ook
 • DCM Universele potgrond 20 liter DCM Universele potgrond 20 liter Universele tuinaarde voor al uw buitenplanten en binnenplanten
  7.99
 • DCM Vivimus Universeel 20 liter DCM Vivimus Universeel 20 liter Universele Bodemverbeteraar
  9.99
 • Organische Meststof Organische Meststof Organo Top
  8.99
 • Handschoen Oxxa X-Touch zwart Handschoen Oxxa X-Touch zwart Oxxa X-Touch 51-110
  8.99